En flott tradisjon

Skrevet av Birger Christensen,  13.05.2018
Artikkelbilde
Icecapada ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Når Øvrevoll arrangerer galopp- og familiefest for 18. året på rad, må det være lov til å kalle det en tradisjon. Med tre nasjonaldager på banen fra de tidligste årene, er det totalt 21 ganger det inviteres til fest. Og både for barn og voksne - også de som har lyst til å se fin sport, er det gode tilbud. Vi håper dere får noen trivelige timer inne på det vakre anlegget langt øst i Bærum.

På denne siden blir det mest om det som skjer ute i løpsbanen. Ni løp skal avholdes, og for første gang i år skal gressbanen tas i bruk. Tidlig vår og sen høst er det sandbanen (dirt track-banen) som gjelder, men nå vil galopp foregå for det aller meste i det grønne. Har du lyst til å prøve deg som spiller, er det mulig å lese om de forskjellige spilleformer i programmet. Om du finner frem til en vinner ved å studere selv, er det lite som er morsommere. Her følger litt om de største løpene, samt hvilke trenere og jockeyer som har gjort det best på 17. mai.

 

Niels Petersen er champion på Øvrevoll de syv siste årene. Torsdag tar han ut mange av kanonene, og vi ser på noen av de mest interessante i den rekkefølge som de kommer til start.

- Nordic Defense og Fingerprints (løp 2) er nok et stykke unna toppformen. Dette er første ledd i oppkjøringen mot større oppgaver senere i år. Fingerprints trodde jeg i fjor at han kanskje ikke ville komme til start mer, men nå ser det fint ut.

- Our Last Summer (løp 3) er klart på gang. Løpet på Jägersro var vel ikke all verden, men jeg ser hele tiden fremgang. 2160 meter er kanskje litt langt for å være ideelt, Stockholm Stora Pris om en måned er første mål, men han kan være i toppen nå.

- Icecapada tror jeg mye på. Var god i Dubai i tøft lag. Appelina er nok verst imot, men jeg tror på seier.

- Viscount Barfield var syk i Dubai. Vil advare litt for ham, tror dette er en hest vi skal få mye glede av i sommer. Det er nok litt for kort for Ruler of Course, men det er en bra hest.

- Two Shots of Happy blir spennende å se som feltets eneste treåring. Hun har en helt utrolig fart. Kanskje er hun aller best på en flatere bane enn Øvrevoll, men på speed er hun i toppen, avrunder Niels.

 

Hallvard Soma sto for den største skrellen på 17. mai i fjor. Da var det Ash Hill Towers som overrasket mange spillere. Har du noen ny luring på gang?

- Tror kanskje jeg vil nevne Fix Fox. Gikk bra i årsdebuten. Nå er det 150 meter kortere, og det ser jeg som en fordel. Ash Hill Towers er best når han får være med i fremste rekke. Det kan han klare, og tross litt overvekt er han ikke helt borte, melder Hallvard.

 

Da håper vi alle får en flott ettermiddag på Øvrevoll. Bare været er med oss, blir det sikkert bra.