Sjokkseier i Polar Cup

Skrevet av Birger Christensen,  26.08.2018
Artikkelbilde
Hakam ©hesteguiden.com

Det første gruppeløpet på Derbydagen ga en overraskende vinner i form av den engelske gjesten Hakam. Luke Morris red sitt første løp på Øvrevoll og gjorde det med bravur. Trener er Michael Appleby

Mange, inkludert undertegnede, hadde sett på Hakam som reisefølge for Big Country i Marit Sveaas Minneløp. Med formtall 83 virket det hardt å vinne, men Hakam lot seg ikke affisere av at han sto hardt til. Bra for den internasjonale interessen, ikke like bra for de fleste spillerne.

- En veldig spesiell bane, men et flott sted med en nydelig beliggenhet. Løpet gikk i et fornuftig tempo, og vi fikk en flott reise. Dessuten var det et stort pluss med de fleksible blinkersene, berettet Luke Morris.

Trener Michael Appleby var et stort smil etter seieren med Hakim.

- Jeg har 95 hester i trening i England, så det er nok å gjøre, Vi dro hjemmefra tirsdag via Tyskland, og vi har vært på Øvrevoll et par dager. Vi er blitt tatt veldig godt imot, og dette var en flott opplevelse.

Viscount Barfield gikk et fint løp til annen, mens Seaside Song sikret den siste trippelplassen. De som utgjorde teten til ut på oppløpet, fikk problemer de siste 200 meterne.