Fin lørdagslunsj

Skrevet av Birger Christensen,  25.08.2018
Artikkelbilde
Prince Field ©hesteguiden.com

Amatørene innledet lørdagen.  Det så ut til å gå mot en klar seier til Eddie Riff, som blåste rundt feltet i siste sving. Men Prince Field med 74 kg på ryggen tok opp kampen og med Lea Olsen tok han igjen rømlingen kort før mål.

. Var litt bekymret for den høye vekten,, men selskapet var ikke av de aller skarpeste. Det var hyggelig med seier etter at det ikke har gått så bra før i år, sa trener Kjell Erik Swartling.

Priceless ©hesteguiden.com

Det skjedde en hel del i V5-2. Symbol in the Sand ledet klart, men det buttet i mot midt på oppløpet. Først kom Ciccarelli med Trond Jørgensen, som red karrierens siste løp. Men heller ikke han holdt inn. Priceless kom innvendig, og Augustian utvendig, og først etter foto kunne Priceless og Carlos Lopez kåres som vinner.

- Hun har startet flere ganger på gress. Nå var hun tilbake på sand, og da hadde jeg troen, sa trener Pål Jørgen Nordbye.

Miltonia ©hesteguiden.com

test

V5-3 så ut til å bli et oppgjør mellom Miltonia og Asaks Ambition, og det ble det også. Kaia S Ingolfsland fikk gleden av å passere Carlos Lopez på oppløpet, og det ble til slutt en grei seier til Miltonia.

- Hun var god på Jägersro sist, og hun leverte også et fint løp nå, sa trener Are Hyldmo. Det var fjerde seieren på syv forsøk i år, og det er bra på en hest som nesten alltid stoppet på slutten tidligere.

Phoenix Dancer ©hesteguiden.com

Phoenix Dancer ble toer i årsdebuten på sand. Etter det har det vært gress uten suksess. Tilbake på sand kom årets første seier med dyktige Alan Wallace om bord.

- Han går bra både på gress og sand, men det har vært for hard bane i sommer. Tror at han kommer til å få en fin høst, håpet Hallvard Soma.

Queen's Delight ©hesteguiden.com

Begge DD-løpene gikk til Alan Waalace, og trener Are Hyldmo tok sin andre seier da Queen's Delight vant. Det gikk for fort i front, og Queen's Delight gikk fra første til siste. De som er fans av Alan kunne muligens glede seg over en solid DD-odds på 488!

Marshall Runner ©hesteguiden.com

V4-finalen gikk til Marshall Runner. Deleier Silja Støren red et nytt godt løp på vinneren, som trenes av Isidro Vergara.

 

Nyheten om at Trond Jørgensen red sitt siste løp er verdt noen linjer. Det er ikke så lenge siden vi skrev en større sak om Trond, som startet karrieren i 1973. Han har vært aktiv hele tiden, og han ender som nummer fem på adelskalenderen med 527 seire. To episoder nevner vi som mange vil huske. I 1994 vant han samtlige løp i V5-spiillet, noe ingen andre har klart. I 1986 ble han kjent som jockeyen som red travhesten Gaybur i et galoppløp. Det gikk ikke så bra, men oppmerksomheten var stor.

- Det er fortsatt gøy å ri løp, men ikke så moro å bante, så nå får det være nok, sa Trond. Vi takker den mestvinnende norskfødte jockeyen gjennom tidene.