Fantastisk sprintløp

Skrevet av Birger Christensen,  09.08.2018
Artikkelbilde
Fiftyshadesfreed ©hesteguiden.com

Torsdagens løp på Øvrevoll ga oss fartsfylte og spennende oppgjør. Wido Neuroth tok en trippel og Niels Petersen en dobbel, og det gjorde også Elione Chaves og Shane Karlsson. Men vi ble også utrolig imponert over Fiftyshadesfreed, som vant kveldens jevneste fight.

Ett av de mest spennende løpene på Øvrevoll i år fikk vi oppleve i V65-2. 200 meter fra mål kunne alle seks vinne, men derfra og inn ble det 3-0 til Sverige. Trioen Fiftyshadesfreed, Vallance Road og Backcountry har alle gått flotte løp i år, og først på streken var Fiftyshadesfreed.

- Det var jevnt på forhånd, og jeg var heller ikke sikker da de passerte mål. Men han rakk frem, og det var bra, sa Lennart Jarven.

- Var litt redd for at han var tynt jobbet, for jeg har ikke hatt mulighet til å vanne hjemme. Mitt motto er "keep them happy", sa Lennart. Sandro de Paiva red et fint ritt på vinneren.

Killroy

 

Killroy gikk tidlig til tet i eliteløpet over 1800 meter. El Abandona angrep hardt, men Shane Karlsson holdt sistevalget fint i gang til seier. Trouble of Course må være mye forbedret for å ha sjanse i Marit Sveaas' Minneløp om drøyt to uker.

- Killroy pleier å komme bakfra, men det gikk så sakte at han like gjerne tok teten. Han har gått flere fine løp, og nå som banen passet ham, kom den første seieren, sa Wido Neuroth. Wido og Shane viste også frem treårige Caesara, som vant lett mot gode sprintere.

Caesara ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Seraphine ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Hun fikk i hvert fall vist at hun har en flott speed. Neste start blir trolig i Gøteborg neste søndag, sa Wido. Hans tredje vinner kom med Seraphine. Jan-Erik Neuroth gikk til tet og holdt seg foran hele veien. Dette var Seraphines andre seier i karrieren. I 2016 ga hun 36 i vinnerodds, årets høyeste. Nå ble vinneroddsen 25, så Seraphine betaler godt tilbake når hun vinner.

Shenanigans ©hesteguiden.com/

Toårsløpet ga en fin dobbel til Niels Petersen. Debutanten Shenanigans var klart best, men også Stargazing imponerte.

- En veldig fin type, sa Niels om vinneren. Han er ikke meldt i Breeders, men har sin neste spennende oppgave i form av Skandinavisk mesterskap på Derbydagen. Elione Chaves hadde en trivelig reise rundt banen på vinneren, og han var også om bord da Somerville tok sin andre strake seier. 11-åringen brukte samme oppskrift som for en uke siden og vant enkelt. Flott levert.

Somerville ©hesteguiden.com

Buffalo Soldier

Amatørløpet avsluttet den fine kvelden, hvor NoArk fylte 30 år. Det ble et herlig oppgjør med tre hester nesten på linje. Silje Strand kom ute i banen og rakk frem til knepen seier. Annie de Mora trener vinneren.

 

Nok en gang ble det jackpot i V65. Fem hester hadde gitt utbetaling, men ingen hadde med tredjevalget Buffalo Soldier.