Krafttak i galoppen

Skrevet av Tom W. Johannessen/Equus,  06.04.2018
Artikkelbilde
Alt for galoppen. Sesongen på Øvrevoll er nært forestående. Torsdag ettermiddag fikk banens jockeyer teste formen. (Foto: Thea Hofossæter).

Torsdag avholdt Øvrevoll en treningssamling for galoppens utøvere. På plass var blant annet Carlos Lopez som fikk god veiledning av tidligere jockeystjerne Fredrik Johansson.

Det ble et hardkjør nesten uten like. Johansson lot deltagerne få strekke på seg. Tips og vink ble gitt mens jockeyene jobbet det de kunne. 

Over 70 stykker i aksjon (rettet fra originalteksten)
- Jeg hadde aldri trodd at så mange skulle melde seg på. Vi ble 62 stykker totalt. Jeg måtte endre på oppsatt plan, og gjorde om fra fire til hele sju grupper, kommenterte en begeistret Johansson.
- Fysisk trening er viktig når man rir løp. Alle kan komme i bedre form, det så man her i dag. Nå er det bare å trene jevnt fremover. Jeg kommer tilbake i august og ser om gruppa har gjort hjemmeleksene sine, avsluttet Fredrik til Equus.


CARLOS LOPEZ (t.h.) skal forsvare sin championtittel på Øvrevoll i år.
- Fredrik Johanssons (midten) treningssamling var viktig, innrømmet Lopez. (Foto: Thea Hofossæter). 

Øvrevolls stjerne
Fjorårets champion på Øvrevoll, Carlos Lopez, deltok.
- I'm so messed up, var hans kommentar mens svetten rant. 
- Jeg er glad for at vi har fått muligheten til å trene med Fredrik. Han har vært et forbilde for oss som rir i dag, og vet hva som kreves. Nå har vi fått øvelsene og lært teknikkene, det er meningen at vi skal fortsette med trening et par ganger i uka fremover. Med så mange deltakere på plass er jeg også optimistisk hva gjelder gjelder nye ryttere, og for sportens fremtid.

Lærerikt og gøy
Jockeylærling Silja Støren smilte også.
- Det var hardt, men lærerikt og gøy. Vi konkurrerer mot hverandre i banen, det gavner alle at vi er i god form. Nå skal vi trene sammen videre og støtte hverandre. Det det ser jeg frem til, sa Støren.
Kaia Sofie Ingolfsland, fjorårets amatørrytterchampion på Øvrevoll, var også på plass. 
- Fredriks opplegg ga meg en real utfordring. Det var hardt, avrundet hun.

Kommentar: Det ble arrangert syv kurs på Øvrevoll, tre av dem var med montéryttere.