Dorcia ble historisk

Skrevet av Birger Christensen,  25.09.2017
Artikkelbilde
Dorcia. Foto Svensk Galopp

Til tross for mange norske fremganger, må vi starte med Stockholm Cup. Lennart Reuterskiold jr tok ut treårige Dorcia i Stockhom Cup etter seier i Derby og Oaks. Vi syntes det virket i tøffeste laget, men der tok vi feil. Per-Anders Gråberg, som hadde en strålende løpsdag, satt på vinneren, som var den første treårige hoppa med seier i storløpet. Det var Gråbergs femte seier i Stockholm Cup og den tredje på denne løpsdagen. Det var også den første svenske trenerseieren siden 1994, så "Du gamla, du fria" var nok etterlengtet.

Toer ble Bokan, som Alexandre dos Santos red et sterkt løp på. Wido Neuroth var ganske positiv på forhånd, og det hadde han grunn til. Favorittene Icecapada og Hurricane Red var begge litt under det forventede. Bokans annenplass var verdt 300 000 kroner. Samme eiers Bostar fikk for øvrig en annenplass i ett av rammeløpene.

 

I Bro Park Sprint Championship ble det som å se Polar Cup fra Øvrevoll i reprise. Tinnitus og Captain America i heftig kamp om seieren, og for andre gang på fire uker vant Tinnitus med nese.

- Han har utviklet seg enormt de siste månedene. Tinnitus er bare fire år, og det skal bli spennende å følge ham fremover. Han får nå trolig hvile over vinteren, så får vi se, sa trener Niels Petersen. Per-Anders Gråberg red et flott løp på vinneren, som løp inn 300 000 på Øvrevoll. Nå ble det 360 000 på Bro Park.

Captain America (Annike Bye Hansen/Carlos Lopez) var stor i nederlaget. Banen virket litt tyngre utvendig på oppløpet, uten at det skal ta noe av æren fra vinneren.

 

Etter to strykninger gjensto kun tre hester i Nickes Minnesløpning. Hele oppløpet dreide seg om en fantastisk duell mellom Vortex og Brownie. Rafael De Oliveira og Oliver Wilson ga alt, og på målstreken klarte favoritten Brownie å få nesa først. Vortex, som nok en gang viste seg fra sin aller beste side, fikk 120 000 for innsatsen, mens Ruler of Course (Petersen/Gråberg) fulgte fint på til tredje og 60 tusenlapper. Et lite felt, men likevel et svært spennende oppløp. Og honnør til Sigmund Tandberg, som presenterer Vortex på en fantastisk måte.

 

Toåringenes Svealandløpning innledet den flotte løpsdagen. Two Shots of Happy  (Petersen Gråberg)  var helt suveren og fikk 150 000 for seieren. Jet Pilot (Neuroth/Neuroth) avsluttet bra til tredje. Niels fikk også en seier verdt 125 000 med Busybeingfabolous. Her gikk Alan Wallace rett til tet, og siden bare økte forspranget. Alan vant også løp på den svenske Derbydagen, da med Bostar.

 

I hoppenes Lanwades Stud Stakes ble det seier til treårige Seaside Song (Lars Kelp/Carlos Lopez). Angel Love ble fin tredje for Neuroth-stallen, og Miss Rebel (Cahrine W Slettemark/Sandro De Paiva) var ikke så mye slått som femte 

 

Stayernes oppgjør over 3200 meter ble en styrkeprøve på den noe krevende banen. Duke Derby (Petersen/Gråberg), Cockney Cracker Slettemark/Sandro De Paiva) og Gideon (Neuroth/Neoroth) ble annen, tredje og fjerde. Men bunnvekt på lange løp har ofte vært en suksess, og Carolingian vant til slutt klart.

 

I siste løp var Wild Citizen det norske håpet for Petersen og Gråberg. Det ble en fin annenplass, og både trener og jockey var nok godt fornøyd med helgen i Stockholm.

Du kan se løpene i V75 HER

Bilder kan lastes ned HER