Tidligere torsdag, stevnestart kl. 15.45

Skrevet av Birger Christensen,  22.10.2017
Artikkelbilde
Love to Love ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Torsdagsløpene så langt i år har startet i god tid etter kl 18. Nå går første løp kl 16, og rundt der vil det ligge på de gjenstående torsdagene. Kommer du til "vanlig" torsdagstid, vil du oppleve at hestene er på vei ut i banen til siste løp.

Denne gang vil vi ta en titt på amatørene og kampen om deres championat. Det som er sikkert, er at vi i år får en ny vinner. Flere meget ambisiøse og unge kvinnelige ryttere har prestert godt. Trioen Emma Körner, Willa Synøve M Schou og Kaia S Ingolfstad sto alle med tre seire før søndagens løp. Det løpet vant Kaia, og dermed er hun i front.

Det gjenstår fem amatørløp, og det meste taler for at en i trioen vil gå til topps. Torsdag sitter de på henholdsvis Fredde, Love to Love og Iona. Willa vant på Derbydagen med Love to Love, og nå sitter hun opp igjen på ny. Men både Fredde og Iona har fersk form, så det er all mulig grunn til å tro på et knallhardt oppgjør. For ordens skyld nevner vi at Nora Hagelund Holm har to seire på Elusive Thought i proffløp. Men de teller ikke i kampen om å bli champion blant amatørene. Vi vil presentere vinneren litt nærmere på det tidspunkt hvor striden er avgjort.

Det beste løpet sett med sportslige briller, er V5-3 og V4-1. Are Hyldmo mønstrer halve feltet med sin trio Fil Rouge, Dickie Dickens og Tenango. To ganger på en måneds tid har det vært Fil Rouge i tet med Dickie Dickens i hælene. Nå er førstnevnte oppe på formtall 83, og vi er inne på at de kan snu på rekkefølgen. Dancewithastranger er også i bildet, tror vi. Liker små felt hvor hun kan løpe fritt, og innsatsen sist i Malmø var slett ikke så ille.

 

Årets tøffing er et tiltak i regi av Øvrevoll Hesteeierforening. Enkelt forklart får hesten poeng etter hvor mange hester som kommer bak den aktuelle hesten. Hvis det blir seier i et løp med 12 hester, blir det 11 poeng å hente. I fjor var det en intens kamp mellom Pretty Perfect og Fleckenzen. Førstnevnte vant med seier på finaledagen, mens Fleckenzen ble mestseirende. I år er Asaks Ambition i tet foran Eddie Riff. Det har hendt før at det har dukket opp endringer på slutten av sesongen, og vi skal følge godt med i tetkampen.

 

Spillemessig er det litt smålurt. Vanskelig å finne noen banker, og de to siste V5-løpene er åpne. De to løpene inngår også i V4, så det blir neppe en veldig liten utbetaling.

 

Lykke til.