Nyhetsbrev

Skrevet av Thomas Gjelsås,  17.10.2017
Artikkelbilde

Høsten har for alvor kommet over oss, men det er fortsatt litt tid igjen av sesongen. Jeg lover at det nå vil bli hyppigere frekvens på nyhetsbrevene og det vil bli servert mye spennenende informasjon i tiden som kommer. Vi har i lengre tid jobbet hardt for å stake ut kursen for fremtiden og om ikke lenge vil vi kalle inn til et stormøte hvor dere blir presentert Øvrevolls nye 5 års plan. Den inneholder både hårete mål og ambisjoner for hele kjeden, altså alle som har et forhold til galoppsporten i en eller annen form. Følg med!

Vi var meget godt fornøyd med årets Derbydag. Rundt 7.500 mennesker fikk oppleve en historisk vinner i Kingsland Norsk Derby gjennom Vanessa Ryall og High as a Kite. I tillegg var det første gang en 3-åring vant Marit Sveeas Minneløp ved Trouble Of Course. Strålende solskinn bidro til å gjøre Derbydagen til en ekstra fin fest. Noen har stusset på at det var lav omsetning i spillet. Dette skyldtes at det i år var mange andre spilltilbud samme dag med blant annet nordisk V75 til Charlottenlund i København. Baneomsetningen på Øvrevoll var imidlertid høyere enn i fjor og økonomisk har ikke totalomsetningen noen påvirkning for Øvrevoll. Det spiles godt i vår region og vi får pene omsetningstall totalt i 2017.

Vi føler at vi har truffet bra med temadager som Damenes Aften og Irsk Aften. Dette er dager som tiltrekker seg mer publikum og mange nye fjes. Dette kommer vi til å utvikle videre i 2018. På planen står også Derbyweekend med løp både lørdag 25. og søndag 26. august. Det vil gjøre helgen enda mer attraktiv og vi kan lage en enda bedre ramme rundt hele arrangementet for publikum og sponsorer.

Årets auksjon ble dessverre ingen stor suksess. Selve gjennomføringen var vi tilfreds med, men responsen var ikke bra. Det vil bli en skikkelig evaluering av både auksjonen og status/veien videre for norsk oppdrett. Det er nå gjort et forsøk med innføring av bonusordninger og det er ingen tvil om at alle steiner må snus for å treffe gode valg for fremtiden.

Øvrevoll ønsker å legge til rette for rekruttering i alle ledd. Derfor har vi også endret reglementet for amatørtrenere slik at de kan ha med seg eiere utenom nærmeste familie på enkelte hester. Vi håper dette er et tiltak som kan bidra til å skaffe flere hesteeiere. I tillegg har vi fått noe ekstra midler fra Norsk Rikstoto for å høyne premiene i hverdagsløpene ut sesongen. Det har vært et veldig positivt bidrag.

Denne uken ansatte vi salgssjef på Øvrevoll som skal jobbe aktivt med blant annet å skaffe nye partnere og bidra til å skape mer aktivitet på anlegget. Esben Hansen kommer fra Stabæk Fotball hvor han har vært markedssjef de siste seks årene. Esben vil bli en viktig ressurs for Øvrevoll under salg, marked og arrangement.

Vi ønsker alle lykke til med resten av sesongen og gleder oss over norske storløpsseire i både inn- og utland. Vi er meget stolte over alle våre sterke trenere, ryttere og andre stallfolk som bidrar. Og vi gleder oss allerede til 2018. Stå på alle sammen!