Spenning i høstmørket

Skrevet av Birger Christensen,  30.10.2017
Artikkelbilde
Pretty Perfect ©hesteguiden.com

Torsdag har vi beveget oss inn i november, og de tre torsdagene som gjenstår, er det løpsstart på ettermiddagen. Men med sommertidens slutt blir det tidlig mørkt. Heldigvis er det bra flomlys på sandbanen, så det er ingen problemer med å følge hestene på sin vei mot en eventuell seier. I tillegg gjenstår søndag 12. november, men da starter vi så tidlig, at dagslyset er godt nok.

Sist torsdag tenkte nok flere at det skulle være mulig å prikke inn en rett V5. Det var det bare en dyktig spiller som klarte, og dermed ble utbetalingen svært solid. Torsdag ser det heller ikke så enkelt ut, men det er kanskje litt usannsynlig at det skal bli like store summer denne gang. Det er imidlertid vrient å ta bort for mange hester fra bongen uten å leve farlig, så vi tror absolutt det kan bli en riktig pen sum til de som klarer utfordringen.

Noe av det vi husker aller best fra november i fjor, var Pretty Perfect og hennes fantastiske seiersrekke. Fire starter ga fire seire, og det var niende gang en hest på Øvrevoll klarte å vinne fire løp i en og samme måned. Stall Fretheim har faktisk klart det to ganger, for Mutin lyktes med det. Torsdag kommer Pretty Perfect ut etter snart to måneders pause, og 1100 meter på sanden er noe av en spesialitet. Det er all mulig grunn til å ta henne på alvor, for hoppa har vært på trippel i mer enn halvparten av livets starter.

En annen kjempe vi vil gi litt heder, er Nataniel. Torsdag gjør han sin start nummer 100 for trener Kjell Erik Swartling. Han kom fra Polen og hadde tidlig i sin Øvrevoll-karriere et formtall på 74. Nå er det nede på 55, så det trenger ikke være så mye fremgang fra årsdebuten før han kan hevde seg. Den eneste jockeyen på Øvrevoll som har vunnet mer enn en gang på Nataniel i løp på Øvrevoll, er Marius Borgen Andersen.

 

De fleste championatene virker å være avklart. Blant amatørene leder Kaia S Ingolfsland og Annette Stjärnstrand som rytter og trener. Kan Emma Körner på J W Delight eller Willa Synøve M Schou på Nataniel vinne, blir det ny strid. Kaia har nemlig ingen andreplasser, og det kan avgjøre. Den eneste som truer Annette, er Gina Mathisen. Det skiller grovt regnet 83 000 kroner, og det er i teorien mulig å ta igjen.