Reuterskiölds store dag

Skrevet av Birger Christensen,  08.10.2017
Artikkelbilde
Ssndtastic og Stormy Ocean. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Lennart Reuterskiold Jr har hatt en fantastisk sesong i år. Treårshoppa Dorcia har vunnet Derby, Oaks og Stockholm Cup i hjemlandet. Nå ble det suksess også på Øvrevoll. Han hjemførte begge Breeders-løpene med Stormy Ocean og Sandtastic, som i sum ga en premiesum på over 800 000 kroner.

I Breeders Prize Classic ble dramatikken utført i startboksene. Mikklus Makklus var igjen vrien, og etter flere forsøk, ble han bortvist. Uvillig var også Silent Storm, og også hun fikk heller ikke være med i løpet.

Da starten gikk, var Stormy Ocean tidlig i tet. The Kid fikk en flott start fra ytterspor, og siden dreide det seg om disse to. Stormy Ocean holdt dog sikkert unna og tok en velfortjent seier.

- Har aldri vunnet noe Breeders-løp i Skandinavia, så da passet det bra å ta en dobbel nå. Stormy Ocean har vært en liten underdog på stallen, men nå har vi sett hans kapasitet. Han er sterk, og derfor var det greit å gå i front. Dette var "roligt", konstaterte Lennart.

Jacob Johansen har vunnet mange store løp på Øvrevoll.

- Jeg hadde store forhåpninger i dag. Han ble litt ukonsentrert da han kom foran, kanskje var det første gang på Øvrevoll for Stormy Ocean som gjorde at han kikket rundt seg, undret Jacob.

Lennart Jr Reutersköld med Stormy Ocean. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Dramatikk i Breeders Sprint

 

Breeders Prize Sprint hadde litt dramatikk på to måter. I forkant ble det klart at toppjockey Kevin Stott ikke fikk fri i England til å ri på Øvrevoll. Med 15 hester starterklært var det ikke så mange ledige jockeyer, men Sergio Alonso fikk lov til å sitte på Sandtastic. Selve løpet munnet ut i en herlig duell mellom Sandtastic og Aconcagua. Førstnevnte var først i mål, så kom en protest som ble nokså raskt avvist, og Lennart Reuterskiold Jr kunne glede seg over triumf og 326 650 kroner i førstepremie.

- Jeg har to uker igjen av min tid som lærling, så dette var utrolig morsomt. Sandtastic var kjempefin å ri, så dette var en flott tyvstart på proffkarrieren, sa Sergio.

. Er selvsagt glad for at Sergio fikk rittet. Han gjorde ingen feil, og Sandtastic trivdes godt på underlaget. Vi prøvde som med så mange treåringer å få ham til å stå distanse, men han er helt klart en sprinter.

Aconcagua gikk et flott løp. Det sto helt og holdent mellom ham og vinneren.

Queen Estoril ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Norsk Kriterium endte i dansk triumf. Men det ble ikke med King David, som mange trodde på. I stedet ledet Queen Estoril hele veien, og hoppa holdt unna for Square de Luynes, som gikk et flott løp. Trener Bent Olsen var ikke til stede på Øvrevoll, men Tine Hansen stilte som stedfortreder.

- Jeg snakket med Elione (Chaves) før løpet, og han sa at han trodde det skulle ordne seg. Og slik ble det, for Elione vet hva han snakker om, sa Tine.

La Ultima ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Toåringene hadde også sitt Auksjonsløp. De norskoppdrettede gikk fra start med Delacour som klar favoritt. Men hun hadde ikke sin beste dag, og seieren gikk til La Ultima. Som mange vinnere var det tidlig i tetbildet som gjaldt.

- Det gikk slik vi håpet på. Hun skuffet i Skandinavisk Mesterskap, og deretter kom hun løs før start. Nå hadde vi forberedt henne på beste vis, og det gikk bra, sa trener Cathrine Erichsen. Oliver Wilson satt på ryggen av La Ultima og red et fint løp.

Giovanni Nobile ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Den flotte søndagen åpnet med seier til Giovanni Nobile. Han meldte seg dermed på i gruppen med fire seire i år, og dermed er han med i striden om banens mestseirende. Sandro De Paiva red et flott ritt på vinneren, og manøveren med å gå innvendig var en viktig faktor. Annike Bye Hansen trener vinneren, og dette var hennes trenerseier nummer 13 på Øvrevoll i år.

Basie ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Basie var løsningen på amatørløpet. Han var fremme hele veien, og til slutt ble seieren sikker. Knut O Arnesen har hatt vinneren i trening i de siste startene, og nå kom seieren. Kaia S Ingolfsland vant løpet, og hun sikret seg dermed også den gjeve klokka fra Øvrevoll Hesteeierforening.

- Planen var å ligge litt bak, men Basie løp så lett at jeg lot ham gå. Seieren ble enkel, og det var utrolig moro, sa Kaia. Hun jobber til daglig på stallen til Niels Petersen og stortrives med det, 

Backcountry ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Etter to knallharde kamper mellom Tinnitus og Captain America, trodde de fleste at sprinternes oppgjør skulle stå mellom nevnte duo. Så ble det ikke. Backcountry var tidlig fremme sammen med Pal O'Mine, og på oppløpet holdt han enkelt unna. Captain America spurtet flott til annen, men lederen hadde fått for stort forsprang. Backcountry har hatt en flott sesong.  Han vant på Derbydagen, 17. mai, på Damenes aften, og tok en ny seier nå. Et fint år har også treneren Annette Stjärnstrand og jockey Fredrik Janetzky. Nathalie Mortensen eier Backcountry og gledet seg over årets fjerde gevinst på Øvrevoll (samt en seier i Gøteborg).

Vortex @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Vortex blir vi aldri forundret over etter det han har vist. Tidlig til tet, deretter var saken biff. På distanser rundt 1600 meter er han en av Skandinavias aller beste hester. Sergio Alonso hadde gleden av å ri vinneren, og det var lett match. Jockeyens andre dagsseier ble bokført.

- Vi har kun Vortex på stallen, så vi får god til å ta oss av ham. At han slår disse så klart til formtall 92, er egentlig fantastisk. Nå satser vi på Fearnleyløpet om to uker, så blir det vinterhvile. Forhåpentligvis er han klar til nye bragder neste år, sa Solveig Tandberg. Vortex har nå 24 seire, og ingen aktive firbente har flere seire på Øvrevoll.

Varennes ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Den vakre høstsøndagen ble avsluttet med to hekkeløp. Først ute var Terje Dahl Champion Hurdle. Det ble en styrkeprøve med 12 hekker over 3 950 meter. Henrik Engblom red et velberegnet løp, og Varennes kunne ta seg forbi stallkameraten Coulorist.

- Selv om Coulorist kjempet bra, følte jeg at vi hadde god kontroll, sa Henrik Engblom.

- Var veldig fornøyd både med Varennes og Colourist. Vinneren har holdt formen fint, og han kan starte i Novisefamilien. Morsomt å vinne et løp til Terje Dahls minne, sa Are. Med dobbeltseier i Champion Hurdle virker hinderchampionatet trygt.

Jumeirah ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

For en snau måned vant Jumeirah Michelets Minneløp. Nå debuterte han på hekk, og han var helt suveren. Daniel Wirenstål fikk rittet på vinneren, da Anna Pilroth falt av Rock the Boat i løpet før.

- Dette var show, mente Lone Bager. Hun takket alle som hadde hjulpet henne med å lære ham hinderteknikken.

- Og jeg kommer gjerne tilbake, berettet Lone

Løpene kan du se i reprise HER