Programtips søndag 8. oktober kl. 12.30

Skrevet av Birger Christensen,  03.10.2017
Artikkelbilde
Delacour ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

En ganske aktiv galoppuke i Skandinavia venter. Den starter på Bro Park med lunsj onsdag. Kun V4 og fem løp totalt. Torsdag kveld har Jägersro årets siste kveldsstevne, mens Klampenborg fortsetter med lørdagsgalopp. Ukas desidert beste meny får vi på Øvrevoll søndag. To Breeders-løp, kriteriet og auksjonsløp for toåringene, Champion Hurdle og Norsk Jockeyklubs sprintløp, rett og slett en herlig blanding av løp. Denne løpsdagen gleder vi oss stort til. Og ikke glem auksjonen på Øvrevoll lørdag kl 14.00.

1.LØP - V4-1 - HØSTHANDICAP - 1980 GRESS

Vi vinnertipper Stinger. Var treer på Derbydagen, men ble i overkant hardt straffet for en fin tredjeplass på Klampenborg. Den andre starten han har på Øvrevoll, er på denne løpsdagen for to år siden. Da vant han Breedes Classic og tjente over en halv million, trolig hans beste løp i karrieren. Heavenly Spiced er jevnt bra, men mangler seieren i år. Afaal var flink sist han gjestet Øvrevoll, og vi står på denne trioen i V4. Bak er det jevnt, og det blir spennende å se treårige Anachronist tross litt overvekt.

Tips: 6 Stinger - 8 Heavenly Spiced  - 4 Anachronist Outs: 5 Afaal

 

2.LØP -  V4-2 - BREEDERS PRIZE SPRINT - 1370 GRESS

Vi setter svenske Sandtastic først. Sprintløpet på den svenske Oaks-dagen var helt rått. Går sitt andre løp på gress, men på Bro Park var det for langt. De største norske håpene tror vi er Aconcagua og Dardenne. Førstnevnte så skummel sist ut på oppløpet, men et tungt opplegg tok ut sin rett. Denne trioen har vi god tro på, og det blir hestene vi satser på i V4.

Tips: 9 Sandtastic - 10 Aconcagua - 12 Agaton  Outs: 11 Dardenne

 

3.LØP - V4-3 - DD-1 - ØVREVOLL HESTEEIERFORENING KLOKKELØP V - 1170 GRESS

Amatørenes siste løp i klokkeserien er jevnt. Morsomt at alle som kan vinne klokka, er til start i dette feltet. Mestre dos Magos, IKC Fiction og Basie passerte mål på linje sist. Det var over samme distanse og på samme underlag. Ellers viste Carambola Star fremgang på Gøteborg sist: Det blir jevnt og tett, og det kan lønne seg å dekke bredt.

Tips: 10 Mestre dos Magos - 8 IKC Fiction - 3 Carambola Star  Outs: 9 Basie

 

4.LØP - V4-4 - DD-2 - BREEDERS PRIZE CLASSIC - 1980 GRESS

Mikklus Makklus har vunnet fire av fem ganger i år. Men har også vært bortvist to ganger, og det har vært nær ved et par ganger til. Førstetips som vi ikke tør å stå alene på. Stormy Ocean har vært god ved flere anledninger, vår første gardering. Men vi spiller ikke uten Silent Storm. Hoppa er en tøffing av de sjeldne, og formtall 80 synes vi er i laveste laget. Delacroix har klasse, men det har ikke fungert helt etter 17. mai.

Tips: 5 Mikklus Makklus - 2 Stormy Ocean - 8 Delacroix  Outs: 11 Silent storm

 

5.LØP - V5-1 - NORSK JOCKEYKLUBS SPRINTLØP (L) - 1170 GRESS

Vi har sett to herlige dueller mellom Tinnitus og Captain America. Førstnevnte har vunnet begge, og vi tror det blir uhyre jevnt igjen. Backcountry har hatt en flott sesong, og med fire kilo mindre er han og kanskje også Majestic Max skumle utfordrere. De øvrige er raske, men vi tviler på om de står i mot vår favorittduo hele veien.

Tips: 7 Captain America - 8 Tinnitus - 9 Majestic Max  Outs: 1 Backcountry

 

6.LØP - V5-2 - TATTERSALLS NORSK KRITERIUM - 1370 GRESS

Vi ble så imponert over debuten til Square de Luynes i debuten, at han får tipset i kriteriet. King David har imponert kolossalt i Danmark, kjemper trolig helt fremme. Nordic Defense var også fin i debuten, kan få revansj på Queen Estoril. Et flott kriterium, selv om noen sterke forsvant ved starterklæring.

Tips: 2 Square de Luynes -7 King David - 4 Jet Pilot  Outs: 6 Nordic Defense

 

7.LØP - V5-3 - AUKSJONSLØP - 1370 GRESS

Delacour vant ikke med så mye sist, men det så lett ut. Blir vår banker i V5. Cool as Ice var toer i siste møte, og han virker i fin fremgang. Sist var det jevnt mellom Julie og Al Buraq, vi tror de to kjemper om en trippelplass nå. La Ultima var flink i debuten, men etter det har det vært litt plunder.

Tips: 7 Delacour - 6 Cool as Ice - 1 Al Buraq  Outs: 9 Julie

 

8.LØP - V5-4 - ELITELØP - 1600 GRESS

Et flott eliteløp for gode milere. Vortex har hatt en ny fantastisk sesong og fortjener vinnertipset. Kan ta sin seier nummer 24 i karrieren, og da er det ikke så voldsomt mange foran ham. Busybeingfabulous har vunnet lett to ganger nå, men først nå er vekttillegget på plass. Miss Rebel var positiv sist på Bro Park, og hva skal man tro om Coprah. På formtall 87 kan han vinne dette, men det har ikke sett så bra ut på slutten.

Tips: 3 Vortex - 5 Busybeingfabulous - 1 Miss Rebel   Outs: 6 Coprah

 

9.LØP - V5-5 - TERJE DAHL CHAMPION HURDLE - 3950 GRESS

Varennes får to kilo av Somerville og Lindenthaler. På en slik distanse kan det spille en viktig rolle. Blant hestene som starter med fire kilo mindre enn Varennes, kan det dukke opp en skrell. Kanskje er Rock the Boat og Colourist de mest spennende blant disse? Gledelig er det at hele åtte hester kommer til start i banens største hekkeløp.

Tips: 4 Varennes - 6 Somerville - 1 Rock the Boat  Outs: 5 Lindenthaler

 

10.LØP - HEKKELØPSSERIE III - 3450 GRESS

Det blir spennende å se Jumeirah i hekkeløp. Hopper han brukbart, tror vi han vinner direkte. Moss Cloud er jevn og flink, er nok en sikker trippelhest. Justin Case som var toer bak Jumeirah i Michelets Minneløp, er også litt spennende. Taurito møtte gode hester på Strømsholm i juni, gikk akseptabelt.

Tips: 7 Jumeirah - 5 Moss Cloud - 6 Justin Case  Outs: 4 Taurito

 

V4-forslag kr 594:

1.avd: 6-8-5

2.avd: 9-10-11

3.avd: 10-8-9-3-11-6-1-4-13-2-7

4.avd: 5-2-11

 

DD-forslag 9 rekker:

1.avd: 10-8-9

2.avd: 5-2-11

 

V5-forslag kr 480:

1.avd: 7-8-1

2.avd: 2-7-6-4

3.avd: 7 Delacour

4.avd: Alle 8

5.avd: 4-6-5-1-2