Programtips søndag 22. oktober kl. 12.45

Skrevet av Birger Christensen (Dennis Madsen løp 10-11),  17.10.2017
Artikkelbilde
Varennes ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Galoppuka starter på Bro som tar over for Gøteborg som måtte avlyse. Våre to siste hekkeløp for dagen er løp som skulle gått på Gøteborg. Torsdag kveld er det flotte løp på Bro Park med St Leger og Vinterfavoriternas Pris som to av flere høydepunkter. Søndag er Øvrevoll klare for en herlig løpsdag. Norsk Oaks er det siste klassiske løpet i Skandinavia i år, og dessuten er både et par eliteløp og finalen i Novisehekken flotte oppgjør.

1.LØP - V4-1 - AGRIA DYREFORSIKRING AMATØRLØP - 1750 DT

Ingen store stjerner i dette selskapet. Seks av hestene har aldri vunnet. Zafir Zaid møter her riktig selskap og har en god rytter. Skulle startet på Gøteborg onsdag som et par av de andre. Eddie Riff spurtet fint sist, men gjør det vrient med å ligge så langt bak. Nataniel årsdebuterer, men tiåringen har møtt bedre hester enn dette. Kanskje er det litt kort for Mina's Tirith, men muligheten er til stede for å sprenge seiersnullen.

Tips: 2 Zafir Zaid - 5 Eddie Riff - 10 Minas Tirith  Outs: 1 Nataniel 

 

2.LØP - V4-2 - ELITELØP - 2160 GRESS

Her går vi trolig litt mot "salen". Treårige Our Boy John har imponert på oss de to siste månedene. Distansen er et lite spørsmål, men det tror vi han fikser. Giovanni Nobile, Lady Marma og Cabanac var trippelen sist, de er nok langt fremme på ny. Heavenly Spiced har hatt hovknusning.

Vi satser på Our Boy John.

Tips: 3 Our Boy John - 6 Giovanni Nobile - 4 Lady Marma  Outs: 8 Cabanac

 

3.LØP - V4-3 - DD-1 - NORSK OAKS - 2400 GRESS

Vi satser på en trio i Oaks. Silent Storm var ikke så villig i startboksene sist. Dette er en norskoppdrettet hoppe med premie i Derby, og det kan fort bli seier. Rosa har vært meget god i høst. Var veldig god som toer bak Mikklus Makklus på Bro. Vi tar også med Arctic Run. Hun gikk brukbart i St Leger, men er kanskje aller best på sand.

Tips: 2 Silent Storm -7 Rosa - 3 Rajsa  Outs: 6 Arctic Run

 

4.LØP - V4-4 - DD-2 - HØSTFINALE BRONSEDIVISJON - 1100 DT

Priceless og Basie vant begge to i lunsjen sist med klar margin. Begge fikk fire kilo for seieren, men vi tror likevel de er langt fremme på ny. Barny avsluttet flott bak Calcaterre sist, kan doble seierstallet nå. Singar var litt uheldig sist i svingen, men vi er litt redd for at førstesporet kan bli en felle.

Tips: 7 Priceless - 11 Basie - 1 Singar  Outs: 9 Barny

 

5.LØP - V5-1 - ACE A CLASSIC LØP - 2400 DT

V5 åpner med en skikkelig nøtt. Vi nøler ikke med å sette en strek for alle på V5. J W Delight og Kallavaduvil har kommet i slag i høst og kan vinne på ny. Cape Hollow vant nest sist, men han er ikke til å stole på. Det vrimler av luringer, kanskje er Prince Field den som setter nesa først.

Tips: 6 J W Delight - 4 Kallavaduvil - 2 Prince Field  Outs: 7 Cape Hollow

 

6.LØP - V5-2 - ELITELØP - 1170 GRESS

Backcountry, Calcaterre og Majestic Max har alle imponert i år. Det er god sjanse for at en av disse tre vinner, men de har vært i gang lenge. Ofte på denne tiden mister noen formen uten å varsle på forhånd. Vallance Road har også prestert flotte saker i år.

Tips: 6 Backcountry - 3 Calcaterre - 4 Vallance Road  Outs 5 Majestic Max

 

7.LØP - V5-3 - 2-ÅRSLØP - 1600 GRESS

Buddy Bob debuterte flott, og denne gang tror vi på seier. Et lite obs på New Man. Var langt bak sist, men spurtet virkelig bra. MX Five kommer med seier, og Layton gjør en spennende debut. Trippel for Cool as Ice?

Tips: 7 Buddy Bob - 1 New Man - 4 MX Five  Outs: 6 Layton

 

8.LØP - V5-4 - NOVISEHEKK FINALE 3450 HEKKELØP

Dette løpet tror vi Varennes vinner. Han imponerte i Champion Hurdle, og denne motstanden er klart svakere. De som startet i løpet Jumeirah vant sist, var mye slått. Moss Cloud ble toer, og han kan få sin syvende annenplass på ti starter i år. Beentheredonethat skuffet stort sist, men har kapasitet til å ende nærmest Varennes. Taurito gikk for første gang på Øvrevoll sist, kan ha lært en del av det.

Tips: 5 Varennes - 4 Moss Cloud - 1 Taurito  Outs: 2 Beentheredonethat

 

9.LØP - V5-5 - ELITELØP - 1750 DT

Vortex skal gi bort mengder av kilo, men å tippe mot ham gjør vi ikke. Dickie Dickens kan muligens få tet her, liker seg nok aller best helt fremme. De tre andre kan vinne om favoritten ikke er helt på topp. Han er ute etter formtall 93, og det er det ikke så mange som matcher.

Tips: 3 Vortex - 2 Dickie Dickens - 5 Whatsinitforme  Outs: 4 Daydream Believer

 

10.LØP – ORMUS MEMORIAL – 3950 HEKKELØP

Colourist var sterk som andre i Norsk Champion Hurdle over samme distansen to uker siden. Han dro feltet lenge og måtte kun se seg slått kort før mål. Feltets mest kapable er uten tvil Lindenthaler, men han er stor og tung og tung bane er ingen fordel. Mr Metallica har utviklet seg sensasjonelt bra på hinder og sammen med Herr Silvio er han utfordrer til å utfordre favorittene.

Tips: Colourist – Lindenthaler – Herr Silvio Outs: Mr Metallica

 

11.LØP – NOVISEHEKK – 3200 HEKKELØP

Danske Jumeirah var totalt overlegen i hekkeløpsdebuten for to uker siden, og vi ser ingen som skal kunne slå han her. Utfordres av Propelino som hopper godt og vant i sin hekkeløpsdebut i Gøteborg. Nyinnkjøpte Harden er en rutinert hinderhest som overbeviste da han senest vant med klar margin i sin første start i Sverige. Treårige Ulysses er et stor spørsmålstegn foran hinderdebuten.

Tips: Jumeirah – Propelino – Ulysses Outs: Harden

 

 

 

V4-forslag kr 600:

1.avd: Alle 10

2.avd: 3 Our Boy John

3.avd: 2-7-6

4.avd: Alle 10

 

DD-forslag 9 rekker:

1.avd: 2-7-6

2.avd: 7-11-9

 

V5-forslag kr 350:

1.avd: Alle 10

2.avd: Alle 7

3.avd: 7 Buddy Bob

4.avd: 5 Varennes

5.avd: Alle 5