Spesiell dag for Lotta

Skrevet av Birger Christensen,  22.10.2017
Artikkelbilde
Speciale Di Giorno ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Lotta Månsby fikk sin første klassiske seier på Øvrevoll søndag. Speciale di Giorno (som vi forstår betyr omtrent "en spesiell dag") seiret etter en sterk finish av Jacob Johansen. 200 meter fra mål så det klart ut for Rosa, men banen hadde krevd sitt.

- Helt underbart. En herlig hest med en flott aksjon. Etter to måneders løpspause var jeg spent på hvordan hun skulle håndtere banen, men det gikk flott, sa Lotta.

Jacob Johansen red et velberegnet løp på vinneren.

- Det var ganske bløtt, men det var bare å ta noen forbehold. Sparte litt til finishen, og det var godt å ha, sa en fornøyd seiersjockey.

Calcaterre ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Calcaterre er et unikum. Søndag tok han sin sjette seier for året, da han på sterkt vis holdt unna for sistevalget Valance Road.

- Jeg er veldig takknemlig for å kunne trene en så fin hest. Mente at han kunne bedre enn det tallet han sto på da sesongen startet, men dette er over all forventning, sa en overveldet trener Annike Bye Hansen. Hun er toer blant trenerne, og det er sterkt. Og den som skal hindre Calcaterre i å bli årets mestseirende, må vinne minimum syv løp i år. Det tror vi ingen klarer. Sergio Alonso imponerte med seier i sin siste start som lærling.

Dickie Dickens ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Vortex ble strøket, og dermed kun fire hester tilbake blant gode milere. Dickie Dickens gikk som ventet til tet, og Madeleine Haugland ga ham et løp i et passende tempo. De andre prøvde seg, men seieren ble enkel. Miss Rebel ble toer i sin siste start før avlskarriere i Irland.

- Dette ble greit. Han skal ut igjen på torsdag, og da kan han få revansj på Fil Rouge, som har slått ham to ganger, sa trener Are Hyldmo.

Buddy Bob ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Wido Neuroth var usikker foran toårige Buddy Bobs start.

- Her blir det mer snakk om styrke enn noe annet. Hvordan han takler banen og en sving ingen av hestene har gått før, gjør det usikkert, sa Wido. Men han hadde uten tvil den beste hesten.. Da Jan-Erik Neuroth satte fart, var det fort avklart. Dog gir vi kredit til annenhesten New Man.

- I dag må jeg si at jeg ble litt imponert på den tunge banen. Buddy Bob har uten tvil modnet mye siden debuten, sa Wido.

Luris Pegasus ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Luris Pegasus en luring

 

Løpsdagens desidert største overraskelse kom i finalen av Novisehekken. Luris Pegasus tok teten tidlig, og da mange trodde at det var over, gikk han fra til lett seier. Elliot Øhgren tok sin største seier som hinderjockey, og trener Maria Andersson var også godt fornøyd. Justin Case spurtet flott til annen, mens Varennes ikke var på sitt aller beste som tredje.

- Han var himla pigg, og jeg ville ikke bråke med han. Morsomt å få sjansen som amatør, og dette gir mersmak, sa Elliot etter den flotte seieren.

Mr Metallica ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Mr Metallica var svaret på det andre av tre hekkeløp. Kretsen rundt vinneren, med trener Susanne Sivrup Rosenqvist i spissen, jublet enormt over den flotte prestasjonen.

- Henrik (Engblom) gjorde presis som han skulle, og det ble en herlig seier. Mr Metallica er en flott hest, som nå får en fortjent vinterhvile, sa Susanne.

- Han går hele dagen, og neste år kommer han enda sterkere tilbake, sa Henke. Teoretisk var det ikke helt klart  før løpet, men nå var det ingen tvil om at han ble hinderchampion. Med enda klarere tok Are Hyldmo et nytt champion som trener på hekk.

Jumeirah ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Det siste hekkeløpet, og dermed også årets siste, endte i en enkel triumf for Jumeirah. Henrik Engblom var tydelig imponert.

- Han har vært fjerde i Oslo Cup og vunnet Michelets Minneløp to ganger. Selv om han blir ti år neste år, tror jeg han kan ha flere år som topp hinderhest foran seg, mente Henke. Lone Bager trener vinneren, og Anders Bager eier stjernen.

Eddie Riff ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

32 starter hadde Eddie Riff gjort uten å vinne. I start nummer 33 kom endelig den første triumfen. Kaia S Ingolfsland satt på vinneren, og nå er hun i teten blant amatørrytterne.

- Det var gjørmete, og vi fikk en dårlig start. Men denne gang svarte han bedre da han ble bedt om å gå, og det fungerte, sa Kaia.

- Det har vært en del hodebry med Eddie Riff. Kaia dro skylappene ut av første sving, og det fungerte fint. Seieren ble lett, uten at vi skal legge alt for mye i det, sa trener Knut O Arnesen.

Mulan. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

For tre måneder siden vant Mulan mot flere av de samme hestene som var motstandere søndag. Han overrasket den gang, og det samme gjorde han nå. Alan Wallace valgte å gå til tet i det labre tempoet, og det var nok et godt valg. Susanne Strand trener tiåringen, som har tjent en drøy million i karrieren.

Sudtirol ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Sudtirol og Basie duellerte hele oppløpet om seieren. Førstnevnte holdt med knapp margin. Carlos Lopez satt på ryggen av vinneren av hesten som trenes av Niels Petersen, årets to championer.

- Hadde kanskje ikke den helt store troen. Men han trivdes tydeligvis i søla, og han liker jo sandbanen, sa en fornøyd trener. Lopez/Petersen tok en ny seier på direkten med Cape Hollow.

- Han har muligens klart å knekke en kode, og da kan det bli flere seire i høst, mente Niels.

Cape Hollow ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.