I and I ble vinterfavoritt

Skrevet av Birger Christensen,  20.10.2017
Artikkelbilde
I and I. Foto Svensk Galopp

I and I imponerte enormt i Vinterfavoriternas Pris for toåringene på Bro Park. Også Icecapada tok en flott seier, mens Silver Falcon ble toer i St Leger etter dramatikk.

Etter strykningen av Square de Luynes, gjensto to norsktrente hester i Vinterfavoriternas Pris. Men det holdt til dobbeltseier. Helt fenomenal var vinneren I and I. Kom svært dårlig i gang, med Jan-Erik Neuroth ga seg ikke. Han  jobbet virkelig for seieren og fikk betalt for strevet.

- Måtte gå langt ut for å få feste, men han viste virkelig sin klasse. Dette var gøy, sa en godt fornøyd seiersjockey. Og en god dag ble det også for pappa Wido samt Stall Perlen. Nordic Defense (Niels Petersen/Carlos Lopez) ble fin toer, og Vinterfavorittene foran 2018 er norske. Premien for de to beste var 300 000 og 150 000.

 

I St Leger ble det jevnt og trangt. Inn på oppløpet prøvde Carlos Lopez å gå innvendig med Silver Falcon. Det gikk ikke, og dermed måtte han gå på utsiden. Vinneren Muteki (Madeleine Smith) brøt noe utover, og det ble lagt ned protest. Den ble avvist, og Cathrine Erichsens stjerne måtte nøye seg med annen. Den premien var verdt 200 000.

 

Den største favoritten i V64 var Dorcia, som vant Stockholm Cup. Men denne gang var Icecapada bedre.

- Det gikk veldig sakte lenge. Mente at det var til min fordel, og denne gang hadde jeg full kontroll, sa seiersjockey Carlos Lopez. Trener Niels Petersen så løpet fra Deauville, hvor planen er å forsterke stallen med noen fine nykommere. Pene 300 000 kroner lød førstepremien på.

 

I toårsløpet Magic Million fikk vi se en meget god vinner. Snake Lake (Vanja Sandrup/Martin Rodriguez) vant sikkert og fikk en halv million for seieren. Men for et løp Appel La Legende (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) gjorde. Hoppa var bortimot sist ut på oppløpet etter startmiss, men spurtet storstilt til tredje. Det ble fortjente 100 000 for den innsatsen.

 

Utenfor V64-rammen ble det to norske annenplasser. Appelina (Neuroth x 2) avsluttet bra i Scandinavian Classic, men kunne ikke nå igjen Red Hot Chili. I et maidenløp for toåringene gjorde Sir Zelmer (Petersen/Lopez) et fint løp som toer bak Ejszepe.

Carlos Lopez red syv løp, noe som ga tre seire og fire annenplasser. Ingen dårlig fasit.

Resultatlister finner du HER

Løpene kan du se HER

Bilder fra løpsdagen kan du laste ned gratis HER