Fantastisk galoppsøndag

Skrevet av Birger Christensen,  03.10.2017
Artikkelbilde
Mikklus Makklus ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Kommende søndag er Øvrevoll stedet å besøke. I våre øyne den nest fineste løpsdagen i år etter Derbydagen. Storløpene avløser hverandre, og det er flotte premiepenger i mange løp. Aller mest penger utbetales i Breeders Prize Classic og Breeders Prize Sprint. Men også kriteriet må vi trekke frem. I våre øyne det klart flotteste toårsløpet i år.

Breeders Prize Classic er det aller mest pengestinne løpet. 484 300 kroner i førstepremie gjør at mange har ønsket seg en bit av den store kaka. Nesten 90 hester stod meldt til siste termin i de to Breeders-løpene, kun 30 av dem får gå inn i startboksene søndag. I Classic er det stor spenning rundt Mikklus Makklus. Et mareritt for startbokspersonalet og nervepirrende for kretsen rundt. Sjansen for seier er god om alt løser seg, men det blir neppe noen walk over. Stormy Ocean har vært god i år, og hvis han håndterer Øvrevolls baneprofil, kan det fort bli seier. Vi er også spente på Silent Storm. Gina Mathisen har holdt hoppa i knallform hele sesongen, og vi har god tro.

I Breeders Sprint er det spennende. Lennart Jr Reuterskiöld kommer med Sandtastic, som i våre øyne er klart best på sprint. Vi ble mektig imponert over det vi så i seiersløpet 14. august, og vi blir ikke overrasket om det er en toppsprinter i emning. Aconcagua og Dardenne er kanskje de sterkeste hjemmehåpene.

 

Kriteriet er det største toårsløpet på Øvrevoll. Et kjempefint løp er det blitt i år. Wido Neuroth vant løpet fire år på rad før Victor Kalejs seiret i fjor. Totalt 14 ganger har Wido vunnet kriteriet på Øvrevoll, en flott fasit. I år er hans kort Jet Pilot. Han kan selvsagt vinne, men blir neppe favoritt. Square de Luynes var mektig i sin debut, og danske King David har gjort alt rett så langt. Nordic Defense  debuterte også flott. Vi tror det er muligheter for at han kan få revansj mot Queen Estoril.

De norske toåringene møtes i Auksjonsløpet. Her ser Delacour og Cool as Ice ut til å bli en god favorittduo. Men flere av motstanderne er lite startet, og mange har helt klart lyst på førstepremien på over 160 000.

 

I Champion Hurdle er Are Hyldmo en trener med sterke meritter. Fem seire med Rambo Flyer, og det er også blitt triumf med Omoto Sando og Hot Wing. I år er Varennes håpet, og det kan gå veien. Men både Somerville og Lindenthaler er harde utfordrere. Og på distansen 3 950 meter er det viktig å treffe med utgangstempoet. Konkurrentene bærer klart mindre vekt, og det kan slå positivt ut.

 

Dagen er ellers fullt av godbiter. Hvem av amatørene vinner klokka, blir det ny målfotostrid mellom Captain America og Tinnitus, og følger Vortex opp med et nytt storløp? Søndag får vi svaret. Vel møtt.