Cathrine avsluttet med stil

Skrevet av Birger Christensen,  26.10.2017
Artikkelbilde
Mongolian Navy ©hesteguiden.com/

Cathrine Witsø Slettemark hadde to hester til start på Øvrevoll torsdag. Mongolian Navy åpnet ballet med seier i det aller første løpet.

- Det er en hest som har mye kapasitet, men som har trengt tid på å vokse seg ferdig. Nå går han i trening hos Pål Nordbye, som jeg håper får fine opplevelser med ham. Litt senere ble Dancewithastranger nummer tre.

- Dette var hoppas siste start, og dette var også min siste start som profftrener på Øvrevoll, sa Cathrine. Vi synes det er synd at Cathrine ikke lengre skal være i full jobb på banen.

Crossroad Blues ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

De norske toåringene møttes i Hesteeierforeningens vandrepokal. Løpet munnet ut i en duell mellom Crossroad Blues og Al Buraq med førstnevnte som sikker vinner. Jacob Johansen tok sin andre strake seier.

- Han har gått bra i trening, og jeg mente at sand skulle passe bedre enn gress. Det fungerte bra, og nå satser vi mot NM om drøyt to uker, sa en fornøyd trener Are Hyldmo.

Mecado ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

V5-2 endte i en trippel til de svenske gjestene. Nathalie Mortensen tok teten med Mecado, og siden var det ikke snakk om saken. Arrow og Wonder fulgte nærmest, men på behørig avstand. Annette Stjärnstrand trener vinneren og tredjehesten, og hun leder nå i kampen om å bli mestvinnende amatørtrener.

- Mecado så ut til å trives på ny bane, og han løp av gårde i fin stil. Vi satser på en ny tur til Øvrevoll med ham ganske snart, sa Nathalie.

Kildare ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Kildare ble svaret på hvem som skulle vinne av Hyldmos duo Dickie Dickens og Fil Rouge. Sistnevnte ga vinneren hard kamp, men Kildare imponerte med seier.

- Vi har prøvd oss litt mot Derby, men han står ikke distansen. Nå ble jeg imponert over hans prestasjon. Han har vært sen, og jeg tror det blir fin utvikling i ham fremover, sa Niels Petersen. Carlos Lopez red sin vinner nummer 36 for året.

Moonflash ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Tollef Langvad trener Moonflash, som datteren Sabine eier. Torsdag satt han på ryggen av Moonflash, som ledet fra start til mål.

- Jeg er sliten, men det er gøy når det går bra. Moonflash er sterk, sterkere enn meg, men vi klarte det sammen.

Nå blir det slutt med løpsridning for meg, sa Tollef, som blir 60 neste år. Hvis det er sant, var det i hvert fall et flott punktum.

Med inn i vinnerpaddocken var også Tollefs eldste datter Sofie, som mange husker som fremgangsrik amatørrytter, nå lege. Når hun føder i januar blir Tollef også bestefar.

Clauses Angola ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Ellinor Rasmussen gjør det bra med sine Clauses-hester. Torsdag ble Clauses Ivory nummer to, og i løpet etter ble det seier til Clauses Angola. Kajsa Lindsjø hadde god kontroll og holdt greit unna for Jurga.

Iona ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

I amatørløpet gikk Iona utenpå Queen's Delight. De gikk unna helt til mål med Iona som sikker vinner. En fortjent seier for Wibecke Jegard etter mange løp i striden. Kaia S Ingolfsland vant på søndag og tok en ny seier nå. Skal de nærmeste utfordrerne ta igjen Kaia, må de i hvert fall vinne to av de fire gjenstående amatørløpene. Ikke umuilg, men nå er Kaia favoritt.

I V5-spillet ble det "kassa", som denne gang ga snaut 280 000 kroner. Meget godt spilt til en heldig og dyktig vinner