Calcaterre årets mestseirende?

Skrevet av Birger Christensen,  11.10.2017
Artikkelbilde
Calcaterre. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Calcaterre er en av årets slagere på Øvrevoll. Onsdag ble det årets femte seier for sesongen. Det er han alene om, og han har også flere annen- og tredjeplasser enn de nærmeste på seiersstigen. Sergio Alonso var tidligere fremme med Calcaterre enn han pleier å være, og seieren ble sikker.

- Han er et lite eventyr, som presterer hver gang. Har tenkt at han begynner å komme høyt i formtall, men det ser ikke ut til å bite på ham. Regner med å starte ham tre ganger til i år, sa trener Annike Bye Hansen. Hun har gjort en flott jobb i år.

Fil Rouge ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

For tre uker siden ble rekkefølgen Fil Rouge - Dickie Dickens - Whatsinitforme. Nå ble rekkefølgen Fil Rouge - Dickie Dickens - Whatsinitforme. Hakk i plata altså, og utviklingen ble også nesten identisk. Madeleine Haugland red på nytt et godt ritt i front.

- Det hadde ikke gått så bra før i dag, men da var det desto bedre at det ble dobbeltseier her. Fil Rouge er en hissig type, som med litt forbedring vil nærme seg eliten sa trener Are Hyldmo.

Priceless  ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Priceless kommer vanligvis med en rakettspurt bakfra. Onsdag var hoppa bedre med fra start, og Per-Anders Gråberg ga dessuten Priceless en fin sving. Hun var i tet lenge før mål, og seieren ble enkel.

- Hun er klart best på dirt track, og denne banen passet nok perfekt. Det blir start utover høsten, og Priceless skal ut i en finale neste søndag, kunne trener Pål Jørgen Nordbye fortelle.

Cicareelli ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Ciccarelli var løsningen på V4-2. Hallvard Soma vinner nesten alltid i lunsjen, og denne dagen var intet unntak.

- Jeg må få berømme Didrik Finnbråten for et flott ritt. Tapte litt fra start sist, men nå gikk den biten veldig bra. Ciccarelli ble syk i sommer, og det har tatt tid å få ham i orden. Med 46 500 i førstepremie, ble det en hyggelig oppgang i innredne penger for i år, sa Hallvard.

Sound Of Silence. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Det har vært litt stille rundt Isidro Vergara en stund. Men i V4-3 klaffet det med Sound of Silence. Med Silja Støren på ryggen ble det tet direkte. Hun ga vinneren en pause inn mot siste sving, men da de andre nærmet seg, stakk Sound of Silence unna igjen.

- Fantastisk. Jeg sa til Silja at hun kunne gå i front hvis ikke tempoet var for høyt. Tror det vil fortsette å bli bra utover høsten, sa en meget glad trener.

J W Delight ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

J W Delight var med på en hard åpning sammen med Sandbank Doom. Da skrellen Contador bød opp til kamp, var J W Delight knalltøff og svarte opp. Elione Chaves og Jacob Johansen viste solid finishridning på oppløpet. Trener Cathrine Erichsen var ikke til stede på banen onsdag, men gledet seg sikkert stort over seieren til J W Delight.

Basie ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Basie vant på gress sist søndag, og tre dager senere gikk det like bra på sandbanen. Dermed har Knut O Arnesen tatt fire seire på en drøy måned, to med Kallavaduvil og to med Basie.

- Var litt usikker på om tette starter kunne slå ut negativt, men det gikk veldig bra. P-A (Per-Anders Gråberg) red et flott løp, sa Knut etter seieren.

Clauses Ivory ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

I amatørløpet tok favoritten Clauses Ivory en sikker seier. Ellinor Rasmussen trener vinneren, mens meget dyktige Jessica Vadst ga Clauses Ivory en fin reise. Minas Tirith spurtet fint til annen.

- Var ikke helt fornøyd tidlig i løpet, men i siste sving svarte hun da jeg ba om litt ekstra. Seieren ble sikker til slutt, sa Jessica.

 

Per-Anders Gråberg ble dobbeltvinner blant jockeyene. Ellers gledet omsetningen på drøyt 1.3 millioner i V4-spillet.