Årets siste onsdagsgalopp

Skrevet av Birger Christensen,  06.10.2017
Artikkelbilde
Fil Rouge. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

For siste gang avholdes det lunsjgalopp på Øvrevoll på en onsdag i år. Det er tiden for "siste gang" på flere områder snart. Siste gressløp og siste hekkeløp står snart for døren. Etter onsdagens lunsj er det to søndager (22/10 og 12/11), samt fire torsdager (26/10, 2711, 16/11 og 23/11) med start kl 16.00. Men aller først en spennende onsdag.

Et par raske sprintløp innleder menyen, mens enda bedre sprintere dukker opp i V5-4. Vær oppmerksom på at løpene er tippet før søndagens fine løpsdag, og hester som Mestre dos Magos og Asaks Ambition kan være verdt å følge litt ekstra. Andre med halvrad som vi vil følge opp, er Basie, Daydream Believer og Miss Rebel.

Spillemessig ser det ikke så helt enkelt ut. De fleste feltene er ikke så store, men det er mange vinnerkandidater i løpene. Noen klar bankerkandidat fant vi ikke, men i V5 prøver vi oss med Clauses Ivory i finalen. I Sverige har amatørene en cup hvor Jessica Vadst har like mange poeng som de tre nærmeste til sammen. Torsdag vant hun sitt åttende løp i år, mens Julia Presits er toer med fire gevinster. Clauses Ivory er ingen stjerne, men vi tror den skimle hoppa har en fin sjanse.

De norske amatørene kjemper om championatet på Øvrevoll. Emma Körner og Willa Synøve M Schou har tre seire før søndagens løp, men det er mye igjen å jobbe for. Amatørene har både championat og en løpssal fra Øvrevoll Hestesport å kjempe om. Vi vil følge med i striden så lenge det er kamp.

Vel møtt til en flott høstdag på Øvrevoll.