Åpent i Oaks

Skrevet av Birger Christensen,  17.10.2017
Artikkelbilde
Silent Storm ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Blant de startende i Norsk Oaks 2017 er vi ekstra spente på Silent Storm. Hoppa til Gina Mathisen har hatt en flott sesong, men i Breeders ble hun bortvist. Kanskje kommer revansjen nå?

Av motstandere tror vi mest på Rosa fra Danmark og Arctic Run fra Sverige. Begge takler distansen, og de har gått fine løp i høst. Også Rajsa kan vinne om det klaffer

Derbyvinneren High as a Kite var lenge aktuell for Norsk Oaks. Men da det skulle starterklæres, forsvant hun fra listene..

- Det er noe i hestens kryss, som ikke er helt som det skal. Vi har ikke funnet helt ut av det, men hun gikk en ok galopp fredag. Jeg tar selvsagt ingen sjanser med henne. og jeg valgte å stå over, sier Bjørdal. Han jakter det perfekte sted i Frankrike.

- Det skal helst være bra og billig, sier han. En kombinasjon som ikke alltid er så lett å få oppfylt.

Finalen i noviseserien er som vanlig årets siste hekkeløp. Etter triumfen i Champion Hurdle blir selvsagt Varennes en klar favoritt. Selskaper er enklere enn det var for to uker siden, og han virker stabilt bra. Vi trodde Beentheredonethat skulle være en tøff utfordrer, men de siste løpene i Gøteborg har ikke imponert. Vi regner med at Varennes ordner biffen, noe som vil bety klare championat til Henrik Engblom og Are Hyldmo.

 

Flere andre løp er også svært severdige. Vi får eliteløp for våre beste milere og sprintere. Calcaterre kan på det nærmeste avgjøre kampen om årets mestseirende ved å ta sin sjette seier. Men stallkameraten Majestic Max og ikke minst Backcountry er harde nøtter. Blant de firbente som liker litt lenger løp, får vi et nytt gjensyn med Vortex. Han har hatt en ny stor sesong, og kanskje blir det årsseier nummer fire. Et toårsløp med mange lovende ungdommer ser vi også frem til.

 

Vel møtt og lykke til.