Spillenøtter på en torsdag

Skrevet av Birger Christensen,  13.11.2017
Artikkelbilde
Asaks Ambition. ©hesteguiden.com

Torsdag er det kun seks løp på programmet på Øvrevoll. Første løp starter kl 16.25, men da går vi rett på V5. Det gjelder altså å være klar til dyst om man vil kjempe om sesongens nest siste V5-pott. Sist søndag klarte to spillere å løse V5-rebusen, og det har vært mange fine utbetalinger i høst. Vi tror ikke det blir enkelt å finne frem til fem rette på torsdag heller.

Noe av det vanskeligste har ofte vært å finne en banker å stole på. Slik føler vi det er torsdag også. Etter avslutningen til Rock Dancer, hvor han spurtet til tredje etter en misset start, velger vi å satse på ham. Han var da knapt slått av Lady on Ice, som også var god. Det er dessuten flere som ikke startet på søndag, som bør ha god sjanse. Men alt spill dreier seg om å ta valg, og da falt vi ned på Rock Dancer. Hallvard Soma viste dessuten stallform med gode avslutninger av Fix Fox, Theatricals Oscar og Phoenix Dancer til hver sin tredjeplass.

 

Før finaledagen vil vi gå gjennom alle kategorier, med en utvidet sak på nettet. Blant jockeyene og trenerne har Carlos Lopez og Niels Petersen vært championer siden Derbydagen. Mest åpent er det blant amatørtrenerne. Søndag tok Gina Mathisen en del inn på Annette Stjärnstrand, etter at Silent Storm ble NM-toer og April Fool vant sitt løp. Blant rytterne har Kaia S Ingolfsland grepet. Emma Körner er bare en seier bak. Hun rir ikke nå torsdag, men kan ta seg forbi Kaia på finaledagen. Da må Emma vinne, samtidig som Kaia ikke må bli bedre enn nummer tre på sine ritt. Morsomt at spenningen holder i seg.

 

Kampen i Øvrevoll Hesteeierforenings konkurranse Årets Tøffing har i høst stått mellom Asaks Ambition og Eddie Riff. Sistnevnte starter ikke torsdag, og dermed er Asaks Ambition årets vinner. Vi gratulerer kretsen rundt hoppa fra Sørum, som samtidig er den hesten som har flest starter på banen i år. Torsdagens løp er nummer 22 i år.

 

Da ønsker vi vel møtt til løp torsdag. Etter finalen neste torsdag er det fest på Sherryhaugen, husk å kjøpe din billett på løpene i dag. Så er det 21 uker til neste gang det blir galoppløp på banen. Da skriver vi 19. april.