Spenning i regn og tåke

Skrevet av Birger Christensen,  16.11.2017
Artikkelbilde
Tenango ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Det var vått og grått på Øvrevoll torsdag. Tåka gjorde det vanskelig å få oversikten, og litt tåkete ble det for de fleste i spillet. Eneste dobbeltvinner ble trener Are Hyldmo med Tenango og Jurga.

Det første løpet ble et morsomt løp å skue fra siden. The Kid gikk til tet, men fikk Dickie Dickens raskt over seg. På oppløpet kom Whatsinitforme og så ut som en vinner, men til slutt sto det mellom Kildare og Tenango. Sistnevnte vant med nese og lagde litt røre i V5.

- Han gikk godt en stund sist. Nå passet banen bedre, samtidig som de fleksible blinkersene så ut til å fungere. Dessuten red Alan Wallace et godt løp, konstaterte Are Hyldmo.

Golden Gin Tric ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Golden Gin Tric vant på sesongens løpsdag nummer tre. Nå gjentok hun på løpsdag nummer 31.

- Jeg fikk roet henne ned før start, og da var hun fokusert på å løpe, fortalte trener Linitha Adolfsson.

- En fin hest, som jeg liker å ri, sa Willa Synøve M Schou etter årets fjerde seier. Men Kaia tok annenplassen med Glimt, og dermed er hun champion før siste løpsdag. Tre ryttere kan nå fem seire, men Kaia går foran på annen/tredjeplasser.

Twisted. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Før løpsdagen lå Gina Mathisen snaut 26 000 bak Annette Stjärnstrand i kampen om amatørenes trenerchampionat. Men i løp tre overrasket Twisted med seier verdt 29 900. På det tidspunktet var det nærmest dødt løp.

- Vi får se, selv om ikke det var stort jeg så av løpet i tåka. Hadde håpet, for formen var bra. Nå skal vi kjempe frem til siste mulighet neste torsdag. Anna Pilroth tok årsseier nummer 11, en flott fasit.

Basie ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

På en drøy måned har Basie tatt tre seire og to annenplasser for Knut O Arnesen. Etter å ha avansert fint gjennom sving, ble det en meget kontrollert gevinst. Sergio Alonso har ikke lengre vektlettelse, men han kommer sikkert til å vinne løp fremover uansett.

Jurga ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Jurga er nok min beste sjanse denne løpsdagen, sa Are Hyldmo før start. Nå vant han også med Tenango, men han hadde sine ord i behold. For Jurga var tidlig fremme og holdt sikkert unna for Augustinian. Sistnevnte sørget for at Annette Stjärnstrand igjen overtok teten fra Gina Mathisen.

- Jurga har vært jevnt bra lenge og fortjente en seier nå, sa Are Hyldmo om hoppa som har 8 av 13 på trippel i år. Madeleine Haugland red et godt løp på vinneren, triumf nummer syv i år.

Queens ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Niels Petersen måtte stryke Smooth Escape før siste løp. Likevel ble det en grei dobbeltseier med Queens og Danny K. Per-Anders Gråberg tok årsseier nummer 23, og med det er han klar toer bak Carlos Lopez. Til tross for at Queens hadde tjent nesten 300 000 i år før løpet, var dette hennes første seier i karrieren.

 

Før siste avdeling sto det igjen seks bonger i V5-spillet. Fire klarte Jurga, og dermed ble det drøyt 60 000 kroner. Vel fortjent.