NM-løpene i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  07.11.2017
Artikkelbilde
La Ultima.@hesteguiden.com

Søndag er NM-løpene for 2- og 3-åringer de sportslige godbitene. Det er 28 år siden Tarah (Kjersti Bjørndal/Jacob Fretheim) og Groggie (Janos Tandari/Arnfinn Lund) gikk til topps i NM første gang løpet ble arrangert. Hvem blir mestere i 2017?

Det er gledelig mange toåringer til start i den yngste årgangen. Et problem når man skal forsøke å vurdere feltet, er det faktum at svært få har noen stor løpserfaring på sandbanen. Crossroad Blues vant sist på sanden, men dette er et løp som vi mener trenger noen streker. Vår knepne favoritt blir La Ultima. Var meget god i Auksjonsløpet, som hun vant sikkert. Også Delacour har vunnet, og flere har vært nær ved. Kanskje tar Theatricals Oscar seieren i livets andre start? Spennende blir det i hvert fall.

 

I treåringenes oppgjør skiller en trio ut seg ut. Wido Neuroth mønstrer Dardenne som har vært blant de beste i årgangen. Men Aconcagua og Silent Storm har også imponert. Annike Bye Hansen kan ta sin tredje seier på fem år (Ragazzo og Giovanni Nobile har begge vunnet), og kanskje er Aconcagua den som har prestert best. Annenplassen i Breeders Sprint var et løp av god klasse.

Det blir intet nytt medlem i listen over hester med seier i NM både for to- og treåringer. Rune Haugens duo Brave Star og Working Class Hero har klart det før, og i fjor føyde Marshall Runner (Isidro Vergara) seg inn i den eksklusive listen. Delacroix vant i fjor og var meldt, men ble ikke starterklært.

 

Mestvinnende eier er det på tide å kikke litt på. Einar Nagell-Erichsen med familie blir i år eneste eier på Øvrevoll som passerer millionen. Derbydagen ble en eneste festdag med Gruppe 3-seire på Trouble of Course og Tinnitus. 1.1 million var de to seirene verdt, og de kom etter en morgentur i skogen rundt Haslumseter. En god oppladning. Kretsen rundt Derbyvinneren High as a Kite ble toer, og Nathalie Mortensen har en god sjanse til å havne på pallen.