Fartsfylte sprintløp

Skrevet av Birger Christensen,  02.11.2017
Artikkelbilde
Master Bloom. @EmilieFinckenhagen

De to siste V5-løpene torsdag var sprintløp over 1100 meter. Der gikk det skikkelig unna. Gode vinnere ble Pal O'Mine og Ciccarelli. Silja Støren vant med førstnevnte, og hun ble toer på Avonbear i den neste. Men i finalen var det en annen lærling, Didrik Finnbråten, som imponerte på Ciccarelli.

Fine toåringer innledet ettermiddagen på Øvrevoll. Cathrine Erichsen hadde tre hester til start, og hun sørget for stallseier i form av Master Bloom. Jan-Erik Neuroth gikk seirende ut av finishkampem mot Carlos Lopez på Sir Zelmer.

- Dette var veldig gøy. Inge Knutsson har oppdrettet ham selv, så det betyr selvsagt litt ekstra. En hovknusning satte ham mye tilbake, så det blir nok først og fremst til neste år han vil vise seg frem, mente Cathrine.

Kildare @EmilieFinckenhagen

Kildare var klar favoritt i V5-innledningen, og han innfridde. Stallvenninnen Queens sørget for dobbeltseier på stallen.

- Etter seieren forrige torsdag sa Carlos Lopez at han er klart best på sand, sa trener Niels Petersen. Det er nok riktig, for Per-Anders Gråberg hadde små problemer med å legge på til to strake. Han er nok ikke av de mest speedige, men høy marsjfart underveis er også en dugelig oppskrift.

Wild Citizen @EmilieFinckenhagen

Niels la for øvrig på til to strake, men nå var det Carlos Lopez som sørget for årsseier nummer 37. Fredde og Busy Earning inntil vinneren kom med raske klyv. Wild Citizen tok sin første årsseier, men dette var så positivt, at vi tror på ny gevinst før Øvrevoll lukker portene 23. november.

Queen's Delight @TheaHofossæter

Amatørløpet ble spennende. Queen's Delight og Rock the Boat ga publikum en herlig fight med førstnevnte som vinner: Emilie Finckenhagen tok årets andre seier, mens også denne vinneren av de firbente hadde sitt første besøk i vinnerpaddocken 2017. Kaia S Ingolfsland tok den første annenplassen i år, det kan være viktig i kampen om championatet.

- Nå fikk han det løpet han pleier å få når han gjør det best. Ut mot oppløpet ble jeg litt optimist, og Emilie red et smart løp, sa Are Hyldmo.

- Jeg prøvde så godt jeg kunne. Det var moro å vinne med ham, som er en favoritt på stallen, sa Emilie.

Nataniel @Thea Hofossæter

I amatørløpet gikk Nataniel sitt løp nummer 100 og han fikk dekken og oppmerksomhet etter løpet.

  

Pal O'Mine @EmilieFinckenhagen

Det gikk unna fra ytterspor med Pal O'Mine i sprintløpet. Teten ble erobret, og Silja Støren holdt ham i fint i gang. Basie ga vinneren kamp og gikk også et sterkt løp.

- Silja red ham veldig godt, og jeg hadde litt tro i dag. Han trives i front, og 1100 meter på sanden er perfekt, sa en fornøyd trener Isidro Vergara.

Ciccarelli @EmilieFinckenhagen

Didrik Finnbråten leverte et flott ritt på Ciccarelli i V5-finalen. Han ble angrepet på alle hold, men holdt unna. Det imponerte trener Hallvard Soma.

- Sterkt av Didrik. Synes det er rart at han ikke får flere ritt med fire kilo lettelse. Han er "kald i hue" og jobber hardt, så han bør få flere sjanser, mente Hallvard.

Greased Lightning @EmilieFinckenhagen

Greased Lightning i tet fra start til mål, det trodde vi ikke vi skulle få se. Men i det fire hesters store feltet, tok Fanny Olsson ansvar. På oppløpet holdt Fanny sikkert unna, og de andre kunne ikke fange Greased Lightning.

- Her kommer det til å gå sakte underveis, så lag gjerne tempoet selv, sa jeg til Fanny. Hun red helt perfekt, sa trener Annike Bye Hansen etter seier nummer 16 på Øvrevoll i år. Kan det bli 20?