Dardenne og New Man i NM-løpene

Skrevet av Birger Christensen,  12.11.2017
Artikkelbilde
Dardenne ©hesteguiden.com

De to NM-løpene ga fortjente seire til Dardenne og New Man. Eieren Stall EOS har oppdrettet Dardenne, mens New Man ble kjøpt av Leif Spørck fra Arne O Karlsen i Åsgårdstrand.

I treåringenes mesterskap kom det kun fem hester til start. Dardenne kom tidlig på oppløpet frem til ledende Aconcagua.

- Men Dardenne liker selskap, og i tet slapper han av. Nå gikk det bra likevel. Han er nok best på distanser rundt 1400 meter. Har prøvd å lage sprinter av ham, for det mangler jeg. Delacroix gikk fint på Bro mandag, og Dardenne vant nå, så det ble en bra fasit, sa trener Wido Neuroth. Sønnen Jan-Erik jobbet godt på ryggen av vinneren. Silent Storm ble toer, mens Fix Fox overrasket positivt som knepent slått til tredje.

New Man ©hesteguiden.com

Toårskampen munnet ut i en duell mellom New Man og Crossroad Blues. De siste 100 meterne fikk Per-Anders Gråberg overtaket, og seieren ble sikker nok.

- Han er stor og fortsatt litt kantete. Men jeg synes han gikk bra sist, så jeg var litt optimist, sa trener Niels Petersen. New Man er meldt i Breeders og Derby, men har også en rekke flotte løp blant de norskoppdrettede neste sesong.

Pretty Perfect ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Første løp fikk som ventet Pal O'Mine i front. Men banen så ikke ut til å være så rask som antatt, og han ga seg tidlig. Det sto mellom Lady on Ice og Pretty Perfect før Rock Dancer meldte seg på etter startmiss. Men i midten av de tre holdt Marie Fretheim og Pretty Perfect unna til seier. Ti ganger på duoen i år er kraftig kost.

Det er en fantastisk hest, som aldri gir seg. Pretty Perfect er en fighter man må bli glad i, sa trener Jacob Fretheim. Finaledagen 23. november blir hans siste dag som trener på Øvrevoll, men det kommer vi tilbake til.

April Fool ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

April Fool har hatt en flott sesong. Søndag ble det årets femte seier, og hoppa blir trolig nummer to på listen over årets mestseirende. Gina Mathisen har hatt en meget sterk sesong, og Anna Pilroth red et flott løp på vinneren.

- Hun har vært flink i år, og fem seire er jeg godt fornøyd med. Synes også at Silent Storm gikk bra i NM som toer. Hun er litt vrien å holde på med, men når hun først er inne i boksene, er hun flink, sa Gina.

Ocho Rios  ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Anna Pilroth tok sin andre strake på under en halv time, da Ocho Rios imponerte med lett seier. Det var Annas tiende seier på Øvrevoll i år, og hun kan med litt flyt klare "topp 5" blant jockeyene. Ocho Rios har åtte ganger på trippelen, og det på kun 11 starter. Det er fine tall for en hest som alltid gjør sitt beste.

Denico ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

- Nå var det lenge siden en opptur, så dette var deilig. Trener Hanne Rådstoga var fornøyd med at Denico vant amatørløpet. Denico hadde aldri løpt så langt som 1750 meter i løp, men det gikk bra. Emma Kørner red et smart løp og tok sin fjerde seier for sesongen. Selv om hun ikke rir torsdag, har hun en teoretisk mulighet til å passere Kaia S Ingolfsland. Willa Synøve M Schou gikk seirende ut av Øvrevoll Hestesport Cup. Dermed ble det en fin løpssal til Willa.

Oui Je Veux ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Oui Je Veux var ikke så mye betrodd, men for eier Ina Tandberg var det ikke så uventet.

- Nei, jeg hadde litt tro i dag. Han trenger en sterkere rytter enn meg. Nesten 50 000 i førstepremie kommer godt med, sa Ida. Lise Tandberg er trener av vinneren.