Vil øke seierstallet

Skrevet av Birger Christensen,  28.03.2017
Artikkelbilde

I 2014 hadde Hallvard Soma et flott år på Øvrevoll. 20 seire ble nådd, og den joviale treneren husker nok ekstra godt lunsjløpene 30. juni. Kvartetten Rapid Concolor - Heavenly Spiced - Miss Kitty Grey og Linda Lovelace sørget for at stallen vant samtlige løp i V4-spillet. Men det stoppet ikke der. I løp 5 tok The Phantom Blot og Bushfighter dobbeltseier. I løp 6, som var et amatørløp, ble så Blixen kåret til best presenterte hest. For en dag for Stall Soma!

- De to siste årene har det stoppet på 14 og 12 seire. Derfor er målet i år å vinne flere løp enn i fjor. Det bør være et overkommelig mål, mener Hallvard.

Det var knyttet stor spenning i fjor til Lifeofbryan, med Appel au Maitre og Theatrical Award som foreldre. Han viste lovende takter som toåring, og på 17. mai slo han gode Appelina i Skandinavisk Mesterskap. Seier ble det også i Eyvind Lyches Minneløp, deretter en sterk tredjeplass i Dansk Derby. Men på Bro Park var uhellet ute, og han pådro seg en seneskade.

- Han er på vei tilbake, og jeg håper på en god sesong. Får også halvbroren Theatricals Oscar inn på stallen. Det er en toåring med Eishin Dunkirk som far, og for å være ærlig, ser han enda finere ut enn Lifeofbryan gjorde.

 

Toårige Jennyoje og Julieoje er også nye på stallen. Nokså fersk er også Rock Dancer, som Hallvard kjøpte på auksjonen på Øvrevoll i fjor høst. En bra sprinter som ble kastrert etter sesongen 2016, og som det er utvikling i. Han nevner også Justin Case, som klarte en premie i Dansk Derby. Her er det 2400 meter og lenger som gjelder. Kapps Stora på Bro Park kan være et aktuelt løp for ham.

 

Ellers føler mange trivsel ved et besøk på Soma-stallen. Lisette Olai-Olssen og Trond Jørgensen er to som har hatt mye å si for stallen blant mange flere som gjør en fin jobb. Skal vi håpe på flere seire i år?

Treningsliste, klikk HER