Siste år som trener

Skrevet av Birger Christensen,  22.03.2017
Artikkelbilde
Pretty Perfect ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

- Dette blir mitt siste år som trener på Øvrevoll. Begynner å dra på årene (nærmer seg 71), så da er det på tide å dra seg tilbake for å nyte sitt otium. Har solgt gården til min eldste datter, og jeg gleder meg faktisk til å ta det litt mer med ro, beretter Jacob Fretheim.

Faren Jacob vant sitt første løp som trener på Øvrevoll 7.mai 1959 med hoppa Brit. Det har altså vært navnet Fretheim på trenerplass i programmet i snart 60 år. Den yngre Jacob var med fra første stund og var lenge en god amatørrytter. I 1986 overtok han treneransvaret, så i over 30 år har han hatt galoppstall i Skoger. I løpet av fire sesonger vant stallens hester Oaks tre ganger. Lady Fonteyn, Cowrie og Turf Turtle sto for den bedriften.

- Det er vanskelig å kjøpe en hest uten å legge en formue på bordet. Nå har vi fem hester på stallen, og vi satser på å vinne minimum ti løp, samt å løpe inn så mye penger som mulig. Pengene er like mye verdt i april som midt på sommeren, reflekterer Jacob. Ser vi på åpningsdagen de siste ti årene, er Jacob nummer to bak Are Hyldmo. Blant jockeyene er datteren Marie Fretheim i topp sammen med Carlos Lopez.

Treningsliste, klikk HER