Mot syvende strake?

Skrevet av Birger Christensen,  30.03.2017
Artikkelbilde
Niels Petersen

Niels Petersen tok sitt første trenerchampionat på Øvrevoll i 2011. Det var innledningen på en liste som har gitt ham seks strake titler. Blir det nummer syv i år, tangerer han rekorden til nylig avdøde Terje Dahl. Han var best i årene 1978-84. Både Terje Dahl, Arnfinn Lund, Wido Neuroth, Ole Svartshoel og Birger Andersen har tatt flere championater, men på rad stopper det på syv.

- Tror det kan bli hard kamp om den tittelen i år. Både Wido Neuroth og Cathrine Erichsen har sterke staller, så det blir ingen walk over. Det er jo litt prestisje i å bli champion, sier Niels. Blant trenerne er det inntjente penger som gjelder, så det er viktig at løpsdager som Derbydagen gir god uttelling. Med seier i Marit Sveaas' Minneløp og Derby, har man tjent inn halvparten av det som skal til for å bli champion.

Norge og Frankrike

Etter flere år i Dubai, har Niels tilbrakt store deler av vinteren i Frankrike. Der kan han rapportere om flotte treningsforhold. Fjorårets treårsstjerne Our Last Summer ser flott ut.

- Han kommer trolig få et løp i kroppen før Stockholm Stora Pris, som er den første av flere store oppgaver. Icecapada har jeg også store ambisjoner med, og Eye in the Sky er på full fart på vei tilbake mot toppen. Han kommer trolig til start lørdag 8. april om alt går etter planen. Har stort sett vært på Øvrevoll de første dagene i hver uke og dratt til Frankrike på torsdager. Det er mulig jeg blir der frem til 15. mai, da går kontrakten ut, beretter Niels.

Niels har 12 toåringer på stallen. Mange lovende, men litt tidlig å si for mye om hvordan det vil bli når toåringene kommer i løpsbanen. Om han skal vinne et Derby i år, er han også litt usikker på.

- Jeg er i tvil, ikke minst om hvilke av hestene som står 2400 meter. Akkurat nå kan det være et lite pluss for Brocco, som har utviklet seg fint. Kanskje er det i Dansk Derby med Mikklus Makklus som er den beste sjansen i år, tenker Niels. Og en sak er sikker. Det blir nok en del storløpsseire til Stall Petersen også i 2017.

Treningsliste, klikk HER