Vortex vant, dramatikk i Oslo Cup

Skrevet av Birger Christensen,  13.07.2017
Artikkelbilde
Vortex ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

En flott sommerkveld på Øvrevoll inneholdt både overraskelser og dramatikk. I Polar Mile Cup ble det seier til Vortex, som slo den skandinaviske eliten.

Eye in the Sky var først i mål i Oslo Cup, men ble deklassert for sjenering. Dermed gikk seieren til Giuseppe Piazzi foran Hurricane Red. Eye in the Sky ble plassert på tredje, mens Cockney Cracker suste frem langs railen til en flott fjerdeplass.

Vortex har vi vært imponert over. Hans fighterhjerte er noe helt spesielt. Men at han skulle vinne Polar Mile Cup, det hadde vi faktisk ikke trodd. Vi iler til og gratulerer kretsen rundt Vortex, en fantastisk prestasjon.

Trolig gikk det litt for fort i front, for de tidlige tethestene forsvant bakover på slutten. Da dukket Vortex opp, og Berling kom også med en solid spurt fra klar jumboplass. Favoritten Brownie reddet tredje.

- Dette var utrolig gøy. Man må ha tro på det man gjør, og jeg mente at på en god bane kunne han være blant de tre. Vortex har vært et eventyr for meg, sa en rørt trener og deleier Sigmund Tandberg. At Hokksund kommer på galoppkartet, er Tandbergs ære.

Rafael De Oliveira har hatt noen fine uker. Med High as a Kite er det blitt seier både i Diana og 1000 Guineas. Nå red han et flott ritt på fighteren Vortex.

- En flott hest, men at det skulle rekke til seier, var litt overraskende, sa Rafael

Giuseppe Piazza ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

I et flott Oslo Cup munnet det ut i en strid mellom tre hester. Det var ikke så lett å se fra siden, men det så ut som om Hurricane Red fikk det trangt. Carlos Lopez fikk skylden, og Eye in the Sky mistet seieren I stedet var det Giuseppe Piazzi, Oliver Wilson og Flemming Velin som kunne juble.

- En veldig fin hest, og denne seieren setter jeg høyt, sa Oliver etter løpet. Han tapte med Brownie, men fikk solid revansj en halv time senere.

- Jeg satser hardt på hest. I 1958 var jeg på Øvrevoll og så Flying Friendship, og fire år senere var jeg på plass da Tinto vant, beretter Flemming. Begge de nevnte vant for øvrig alle de tre skandinaviske Derbyløpene, og etter Tinto er det kun Valley Chapel som har lykkes med den bragden.

- Dette er som en H C Andersen-story, og jeg er veldig glad, sa veteranen.

Trouble Of Course ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Kveldens første løp ga oss et gledelig gjensyn med Trouble of Course. Han var fjorårets toårsstjerne og var meget god i to løp i Qatar. Nå ble årets første løp på hjemmebane en ren formalitet mot ok motstand.

- Det var godt å se ham fungere så bra. Verken bane eller distanse var noen fordel, og derfor var det fint å se ham. Neste oppgave kan bli Swedish Open Mile på Bro Park, men det får vi tenke litt mer på, sa en godt fornøyd trener Niels Petersen. Per-Anders Gråberg var passasjer og var superfornøyd med opplevelsen. Og en halv time senere var det klart for samme tobente duo på ny. Toårige Two Shots of Happy ble fulgt av gode rykter, og de viste seg å stemme. Appele Amour var god toer, og Gaga Artline får også pluss i margen.

Two Shots Of Happy ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Two Shots of Happy er en utrolig profesjonell hoppe, som viser stor fart i trening. Gleder meg til å følge henne utover i toårssesongen. En toåring litt over gjennomsnittet, sa Niels.

Girlforce One ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Yvonne Durant er et stort navn i Øvrevolls galopphistorie. Nå driver hun som trener i liten skala.

- Jeg trives med tilværelsen og tar meg god tid til hver enkelt av de fem hestene jeg trener. Dette var kun tenkt som en gjennomkjøring, så slik sett var dette veldig positivt, sa Yvonne om vinneren som Jacob Johansen red.

Dickie Dickens ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Are Hyldmo hadde tre hester til start i V65-2, og det endte med dobbeltseier. Dickie Dickens hadde ikke vunnet på godt over et år, men nå var formen der. Med formtall 80, som er et godt stykke under toppnivået, ble seieren foran Fajry meget sikker. Madeleine Haugland bedømte tempoet godt i front.

- Jeg er ikke sjokkskadet, for han hadde jo en fin oppgave (har hatt 90 som sitt beste formtall). På rett distanse og underlag er han nok fortsatt i stand til å prestere, mente Are.

Dudhsagar ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Amatørløpet ble en spennende affære. Det sto mellom Dudshagar og Mohikan, som Mina Haug red i hestens start nummer 102. Dudshagar holdt imidlertid unna med knapp margin.

- Jeg rir mest hinder, men det er så få hinderløp, at jeg må spe på med litt flatt i blant, sa Kim Stern. Han eier, trener og rir.

Oui Je Veyx ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Den flotte løpsdagen munnet ut i en herlig duell mellom Oui Je Veux og Moonflash. Førstnevnte var først i mål, men sist på V65-ranken.

- Har ikke fått snakket med trener Kjell Ivar Brekstad, sa stedfortredende trener Cathrine Witsø Slettemark. Dette er Raphael Freires fortjeneste, som har jobbet hardt med Oui Je Veux, sa Cathrine. Selv var hun godt fornøyd med Cockney Cracker i Oslo Cup.

Spillemessig opplevde vi for første gang at ingen av vinnerne var rangert blant de tre mest spilte. Dermed jackpot til neste torsdag. De som klarte fem avseks rette, fikk nesten 100 000. Ikke lett å være spiller i kveld!