Stor svensk Derbydag

Skrevet av Birger Christensen,  13.07.2017
Artikkelbilde
Svenskt Derby med jubileum

Søndag er det duket for en av de store dagene for året. I et åpent Derby på Jägersro deles det ut 1.5 million til vinneren. Det 100. Derbyet på banen i Malmø er bare ett av en rekke flotte løp. Hele 36 norsktrente hester prøver lykken, og et par-tre seire tar de trolig med seg hjem.

I Derby er det fem norske håp. Wido Neuroth mønstrer duoen Bolt og Delacroix, Silver Falcon er en spennende outsider fra Cathrine Erichsens stall etter tredjeplass i 2000 Guineas. Jan Bjørdal har hatt suksess i Diana og 1000 Guineas med High as a Kite, mens The Kid er fra Niels Petersens stall. Det er utrolig jevnt i årets Derby, men de norske blir neppe blant de aller mest betrodde.

Treåringene kan også velge to andre løp om man har vært meldt i Derby. Petersen har duoen Danny K og Spitzbergen, mens Neuroth prøver lykken med Dardenne i mile-løpet. I sprinten er Seraphine (Neuroth), Positive Outcome (Petersen) og Lady on Ice (Erichsen) de norske håpene.

Den største norske favoritten blir Icecapada i Margareta Wettermarks Minnesløpning. Niels Petersen har også Lady of Course på plass, mens Wido tester Appelina i det lille feltet.

i de øvrige løpene nevner vi de norske hestene fordelt på de forskjellige trenerne:

Niels Petersen: Fifty Shades, Frompariswithlove, Swing on a Star, Smooth Escape, Whatsinitforme, Blackstone, Busy Earning, Over the Ocean, Tinnitus, Tertian, Duke Derby, Queen B, Suspicious Mind.

Wido Neuroth: Bostar, Killroy, Staring at the Sea, Pas de Secrets, Lady Marma

Are Hyldmo: Tookwino, Varennes

Cathrine Erichsen: Anachronist

Hallvard Soma: Justin Case

For spillerne gjelder det å skjerpe seg. Det er V75 med rekkepris 1 krone. Det betyr at det koster 16.2 millioner å være sikker på syv rette. Vi tror på en meget hyggelig utbetaling for syv rette og ønsker lykke til.

Løpene kan du følge på Sherryhaugen, der The Paddock Kafe sørger for at du får mat og drikke også.

Gå til Svensk Derby sin egen hjemmeside, klikk HER

Program laster du som alltid ned HER