Reprise i storløpene?

Skrevet av Brownie. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød,  10.07.2017
Artikkelbilde
Birger Christensen

Torsdag er Øvrevoll i fokus med Gruppe 3-løpet Oslo Cup og Listed-løpet Polar Mile Cup som de største høydepunktene. I fjor vant Hurricane Red Oslo Cup i hans første besøk på banen. Brownie vant Polar Mile Cup, som var den første i rekken av triumfer som også inneholdt Gruppe 3-løpene Polar Cup og Marit Sveaas' Minneløp. Dermed er hjemmehestene i angrepsposisjon.

 

 

Hurricane Red kommer fra seier i Stockholm Stora Pris, for øvrig i kamp med nettopp Brownie. Er han blant de to beste på torsdag, har han vært på duoen i 75 prosent av startene. Dessuten vil han passere 6.5 millioner innridd, og det er tall som duger. Han blir vår favoritt og klar favoritt i spillet, så spørs det om våre håp kan overraske.

 

- Slik jeg ser det, står det mellom Hurricane Red og Eye in the Sky.. Alt ble feil for sistnevnte på Bro Park, dessuten er 2400 meter en mye bedre distanse. Eye in the Sky er i knallform, og klaffer det, kan han vinne Oslo Cup, beretter Niels Petersen.

 

Bokan var toer i fjor i Oslo Cup og kommer fra to strake seire i Sverige. Også denne gang er han et godt trippelbud. Giuseppe Piazzi har hatt sine problemer i karrieren, men toppnivået er utvilsomt høyt. Vi har også sett at Lord Divine, Fearless Hunter og Jubilance kan mye, men litt overrasket blir vi om de kjemper helt i toppen.

Da har vi nevnt alle unntatt Cockney Cracker. Han har laveste formtall, men vi sitter med en følelse av at han kommer til å overraske. Han har imponert med sine tre strake seire og går til mål hver gang. Premie er i våre øyne innen rekkevidde.

 

Brownie - Berling - Guerre var trippelen i Polar Mile Cup i fjor. Fire norske utfordrere ønsker å endre på den saken i år.

- Our Last Summer er i knallorden. Han liker ikke hard bane, men en god sommerbane er ok. Ruler of Course var veldig god sist på Bro Park, og hjertet gjorde et hopp da han tidlig på oppløpet var med i seiersstriden. Jeg tror på begge mine, med et lite pre til Our Last Summer, sa Niels Petersen.

Coprah og Vortex utgjør resten av det norske laget. Coprah har så langt ikke vært like god som i fjor, men er alltid skummel. Vortex er en tøffing, men i dette laget tror vi premie er bra.

 

Den øvrige menyen er flott. Mange lovende toåringer møtes før V65 settes i gang, og spillemessig er løpsdagen interessant. Vel møtt og lykke til.