Nå er Ragazzo pensjonist.

Skrevet av Birger Christensen,  04.07.2017
Artikkelbilde
Ragazzo med Espen Ski ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Ragazzo har lagt løpsskoene på hylla. En av de mest populære hestene som har startet på Øvrevoll, går over i pensjonistenes rekker.

Nå skal han nyte sitt otium i nærheten av Skarnes.

Den første sesongen til Ragazzo var som treåring i 2012. Først i den åttende starten vant han i Norsk Rikstoto Grand Prix: Ti dager senere seiret han i Breeders Prize Sprint, og sesongen ble avrundet med NM-gevinst. De tre seirene var starten på en seiersrekke på Øvrevoll som ikke stoppet før det var dusinet fullt. 12 strake er det kun Ragazzo og Askepot II som har klart, og Askepot var for snart 70 år siden.

Den første gangen undertegnede virkelig fikk øynene opp for hvor god Ragazzo var, kom da han vant suverent mot topphester på 17. mai i 2013. Litt senere tok han en lett seier i Polar Cup, og da han gjentok den prestasjonen året etter, var han den første til to seire i dette gruppeløpet. Det er han fortsatt når han nå blir pensjonist.

Ragazzo gikk veldig mange gode løp i Sverige, men det tok litt før seieren kom. Dog fikk han med seg en gevinst i begge de store sprintløpene i Stockholm, den gang banen ennå het Täby.

Vi var innom 17. mai, og der ble han en helt. Han vant tre strake i utklassingsstil, før han ble slått på målfoto i fjor. Hver gang kunne folk gå hjem fra nasjonaldagen i visshet om at Ragazzo ville dominere i en ny sesong.

På 35 starter vant Ragazzo 15. Etter at han tok sin første seier, gikk han ikke uplassert før i Marit Sveaas' Minneløp i fjor. Da hadde det gått over fire siden sist det ikke ble penger. Espen Ski vant syv løp, Jacob Johansen tok seks seire, mens Oliver Wilson vant to ganger.

 

Annike Bye Hansen har vært Ragazzos trener i hele karrieren.

- Det har vært en flott reise, men nå er den over. I de siste startene var han bare en skygge av seg selv, og det kjentes riktig å sette stopp. Å få mulighet til å trene en slik hest, må man bare være glad for å ha fått lov til å være med på, beretter hun.