My Dancing Queen best i Lyches

Skrevet av Birger Christensen,  21.07.2017
Artikkelbilde
My Dancing Queen. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

For fire år siden vant Macbeth i Eyvind Lyches Minneløp. Trener den gang var veteranen Arne O Karlsen, og nå slo han til igjen. Etter en utrolig sterk innsats av Anna Pilroth holdt My Dancing Queen unna for konkurrentene. Aconcagua fulgte nærmest og viste at formen er på full fart tilbake. Pluss også til Kiana, som ble tredje i livets andre start

- My Dancing Queen har vært god når det har vært god bane. Nå fikk hun underlaget sitt, så jeg er slett ikke overrasket. Det er mye stayerblod i My Dancing Queen, og hun står fortsatt igjen i Derby. Tror hun skal være med og kjempe om bonuspengene, sa treneren fra Åsgårdstrand.

Chivas. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Chivas viste fine taker i toårsløpet. Kom frem til teten før svingen og kontrollerte greit i debuten. Delacour trengte litt tid på å legge seg til, men avsluttet fint til annen.

- Har hele tiden ment at Chivas skal være en hest for de større løpene for de skandinavisk-oppdretttede. Det er mange fine løp fremover, og etter en tur til Klampenborg på deres Derbydag, er Skandinavisk Mesterskap et løp vi sikter mot, sa Niels Petersen. Han måtte ikke vente mer enn til neste løp før han igjen entret vinnerpaddocken. Mikklus Makklus og Brocco sørget attpåtil for dobbeltseier. Per-Anders Gråberg vant på Chivas, mens Carlos Lopez sørget for at Mikklus Makklus var først.

Mikklus Makklus ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

- Mikklus Makklus slet litt på våren, men nå har det løsnet. Dansk Derby om drøyt to uker blir det første store målet, men vi satser også mot pengestinne Breeders-løp utover, oppsummerte Niels den fine starten på kvelden.

Mulan. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Mulan er blitt ti år, og den siste tiden har det ikke vært så mye å hente. Men nå var tiåringen i støtet og holdt unna for godt avsluttende Heavenly Spiced og Giovanni Nobile. Den beste sesongen til Mulan var i 2011, så det begynner å bli en stund siden. Men veteranen Manuel Santos fant tonen på vinneren, som trenes av Susanne Strand.

Zafrangar. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Det var ingen overraskelse at Zafrangar vant maidenløpet. Jan-Erik Neuroth hadde full kontroll, og trener Steinar Holm var godt fornøyd.

- Det siste løpet var positivt, og en treningsjobb forrige torsdag var også fin. Han er meldt i Derby, og vi satser på en av bonusplassene for de norske, sa treneren fra Blaker. Slik det ser ut nå, virker det som et realistisk mål.

Julian Delamare. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Julien Delamare hadde en fin oppgave i sprintløpet. I fjor ble det tre seire, nå kom årets første.

- Noen av konkurrentene har gått opp i formtall, mens Julien Delamare hadde blitt droppet litt. Snakket med Jacob (Johansen) og tenkte på å gå i tet fra start. Det ble sikkert, og det var fint å se at formen nå er på plass, sa trener Are Hyldmo.

En linje er også Pretty Perfect verdt. Hun har på sine 14 siste starter tatt seks seire og seks annen. Strålende.

Love to Love. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Amatørløpet munnet ut i en duell mellom Love to Love og Elusive Thought. Melissa Juneskans knep seieren foran Nora Hagelund Holm, og begge red en fin finish. Det var Melissas fjerde seier i karrieren, og det tallet vil nok øke raskt. Love to Love fikk med seg stallvenninnen Roman Princess på trippelen.

Barnaby. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Barnaby hadde kun en seier på 37 starter før i går. Men han fant veien til vinnerpaddocken etter et fint ritt av Sara Slot.

- Liker å komme til Øvrevoll, en deilig bane, sa trener Allan Thelix. Ekstra deilig var den nok for de to spillerne som fikk med seg over 480 000 for seks rette.

Gratulerer også til disse to.