Lørdagsfest på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  25.07.2017
Artikkelbilde
Icecapada. Foto Roger Svalsrød

Lørdag ettermiddag og utover kvelden er det duket for fest på Øvrevoll. God musikk og fin stemning satser man på. På menyen står også syv galoppløp. De blant gjestene som ikke er så vant til firbente fullblods i fri utfoldelse, bør ta med seg den delen av tilbudet. Det er fart og spenning, og kanskje kan det bli litt pluss i totoen?

Dette er ikke damenes aften, men ute på gresset er det hoppene som dominerer. De to store oppgjørene er Lanwades Stud Stakes og Eivind Eckbo Legats Vandrepokal. Begge er forbeholdt hoppene, og sistnevnte løp er årets første storløp for de yngste. Vi ble mektig imponert over debuten til Two Shots of Happy, og sjansen er stor for at hun vinner på ny. Daring Thea vant også greit første gang, og hun er nok med i fremste rekke. Bent Olsen besøker ofte Øvrevoll fra sin base på Klampenborg, og hans Monza har også vunnet. Så spørs det om debutanten Caesara allerede er klar for å matche de som har løp i kroppen.

I Lanwades Stud Stakes, som er et Listed-løp (rangert under gruppeløpene), blir nok Icecapada klar favoritt. Hun har så å si alltid gått bra på Øvrevoll, og de to siste startene har gitt suverene seire. Vi tror på revansj etter siste start på Jägersro, da hun ble slått av Appelina. Sistnevnte er også meget god og vil by på kamp. Ellers er Hoku verdt å merke seg. Hun har vunnet dette løpet to ganger, men i år har hun så langt ikke virket like løpsvillig. Miss Rebel og Danish Delight er også bra, men trippel virker mer sannsynlig enn seier.

Våre bankere blir Two Shots of Happy i V4 og Icecapada i V5. Begge trenes av Niels Petersen, som har form på stallen. Lørdag hadde han to hester til start på Klampenborg, og både Trap Queen og Karmastrikesback vant. Mandag vant Lady on Ice (Cathrine Erichsen/Nelson De Souza) i ei sterkt felt på Bro Park, en kjærkommen seier verdt 50 000.

Da ønsker vi velkommen til Øvrevoll. Håper mange vil tilbringe en trivelig kveld i vakre omgivelser.