Lopez skrelte med Dorcia

Skrevet av Birger Christensen,  17.07.2017
Artikkelbilde
Dorcia og Carlos. Foto Svensk Galopp

Det 100. svenske Derbyet endte med en superskrell. 13. valget Dorcia sjokkerte de fleste med seier foran de to favorittene Stricker og Gold Tyranny. Som i fjor ble det suksess for Carlos Lopez og Lennart jr Reuterskiold, da det ble seier for Duke of Burden. På de siste 30 årene er det kun Scoop (1988) og Final Care (2001) som har vunnet av hoppene før Dorcia lyktes nå.

Reuterskiold hadde fire hester til start. Men det var ikke Dorcia han fulgte tettest.

- Nei, jeg hadde øynene på Gold Tyranny som ledet. Så at han fikk problemer med Stricker, men lenger ut så jeg drakten til Dorcia. Er veldig glad for at jeg fikk Carlos til å ri, for ingen rir så bra på en hest som må gå på vent.

- Dette var helt fantastisk. Jeg hadde bestemt meg for å gå så sent som mulig, for jeg var usikker på om hun skulle stå distansen. Nå klaffet alt, berettet Carlos. Det er jo heller ikke så ofte man rir om en førstepremie på 1.5 million.

Beste norske ble Bolt (2 x Neuroth) på femteplass. Vinneroddsen på Dorcia ble 54.23. Det er den nest høyeste i moderne tid bak Organizer i 2003. Han ble ridd av Øvrevolls banemester John Fortune til drøyt 70 ganger pengene.

 

Malmø Stads Pris er milerversjonen for hester som enten syntes Derbyløpet var for langt, eller som ikke kom med i Derby. Det siste gjaldt Spitzbergen, som ble offer for måten Derbyfeltet blir ranket på. Nok om det, i Malmø Stads Pris var han totalt overlegen. Lopez hadde full kontroll etter å ha feid rundt feltet i siste sving. Et godt løp for Stall Petersen med Danny K (Per-Anders Gråberg) som tredje. 250 000 og 60 000 kroner ble det i premie for de to stallkameratene.

 

Det første V75-løpet med galopp i Skandinavia for de beste hoppene hadde Icecapada som storfavoritt. Men det stemte ikke helt på den klinete banen, og både Mrs Loreen og Appelina passerte på oppløpet. Mrs Loreen (Lennart jr Reuterskiold/Jacob Johansen)  holdt sikkert unna for Appelina (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth. Icecapada (Niels Petersen/Carlos Lopez) måtte nøye seg med tredje. De to beste norske fikk 100 000 og 60 000 for annen og tredje i Margareta Wettermarks Minnesløpning.

 

I Malmø Sommarhandicap var Neuroth-duoen Bostar (Alan Wallace) og Killroy (Jan-Erik Neuroth) involvert i seiersstriden sammen med Cabanac. Det ble et severdig oppløp, og på streken klarte Bostar å få nesen først. Å vinne på den svenske Derbydagen var helt sikkert en stor opplevelse for lærlingen Alan Wallace. Killroy ble knapt slått til tredje, og Neuroths duo skaffet seg 250 000 og 50 000 kroner.

 

På løpsdagens aller siste løp ble det seier til Suspicious Mind (Petersen/Chaves). Pas de Secrets (2 x Neuroth) fikk tredje etter en god spurt i kamp med Queen B. Det var 200 000 og 40 000 å hente på en flott dag som regnet prøvde å ødelegge.

I rammeløpene ble det annenplass til Frompariswithlove.

Løpene kan du se HER