Jackpot I V65-spillet

Skrevet av Birger Christensen,  17.07.2017
Artikkelbilde
Silent Storm ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Etter at V65 sist torsdag inneholdt et 4.valg, tre 5.valg, et 7.valg og et 13.valg var det ikke overraskende ingen som klarte seks rette. Det ble nesten 100 000 for tre rette femmere, vel fortjent.

Det har vært V65-spill åtte ganger på Øvrevoll i år. Tre ganger har det vært jackpot, mens en spiller fikk hele potten en gang. Halvparten av omgangene med jackpot eller kassa, det er rett og slett enorme tall.

Nå pleier galoppspillerne å respondere godt på omganger med jackpot. Det vil trolig ligge rundt 800 000 kroner i sekserpotten torsdag, og det gjør spillet ekstra spennende. Kanskje en spleis kan være tingen?

Sportslig sett skal de norske treåringene ut i Brukseier Eyvind Lyches Minneløp. Lyche var en av de store ildsjelene på Øvrevoll i banens oppstart, mange mener den viktigste pådriveren. Løpet har gitt en blanding av favoritter og outsidere. En av grunnene til at vinnerne har vært til dels ganske store skreller, har vært den relativt lange distansen. De aller fleste har ikke startet på distanser lenger enn 1600 meter, og da har de ekstra meterne blitt utslagsgivende. I løpene fra 2009 - 2013 ga alle vinnerne over ti i odds, så blir spørsmålet hva som skjer i år.

Vår favoritt blir Silent Storm, som imponerte som treer i 1000 Guineas. De to beste treåringene i Skandinavia har vært High as a Kite og Seaside Song, som ikke var så alt for langt foran Silent Storm i mål. Gina Mathisen har også Smooth Escape med, og de to hoppene vil nok gjøre seg gjeldende. Verst i mot anser vi Aconcagua å være. Etter en strålende toårssesong slet han en del i vinter. Årsdebuten var svak, men på kapasitet er han helt klart med i toppen.

I V65-3 møter vi gode sprintere som ofte går løp sammen. Majestic Max har vært enorm med sine utrolige finisher, og Pretty Perfect imponerer stadig mer. Når vi likevel garderer løpet bredt, er det fordi førstnevnte er kommet opp på formtall 86, samt at det er naturlig med en formsvikt etter så mange sterke innsatser. Kanskje er det tid for Butterfly Effect, som vant 14. juli samt på Derbydagen i fjor.

Da ønsker vi lykke til, og ikke glem å levere V65. Det kan bli en minnerik aften