Gir Derby Trial svaret?

Skrevet av Birger Christensen,  31.07.2017
Artikkelbilde
High as a Kite ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Med snaut fire uker igjen til Norsk Derby, begynner mange å vurdere hvordan årets Derbyfelt vil se ut. I så måte er Derby Trial en viktig test 24 dager før den store søndagen 27. august.

Nå ble noen av forhåndsfavorittene borte fra Derby Trial. Vi konsentrerer oss om de som kommer til start. Aller mest spennende synes vi High as a Kite er. Ikke så mange hadde hørt om henne da hun startet i Dianaløpning på Bro Park for to måneder siden. Det endret seg raskt, High as a Kite var helt suveren, og en måned senere gikk hun også til topps i 1000 Guineas på Øvrevoll. Da beseiret hun meget gode Seaside Song og tok den andre klassiske seieren. Hun har også gått et par løp på Jägersro med klart mindre suksess. Uheldige reiser og en bane hun ikke trivdes på gjorde at det nok blir mest gress fremover.

- High as a Kite vant i Frankrike på 2300 meter rett før hun vant i Stockholm. Målet har hele tiden vært Norsk Derby, og jeg blir skuffet om hun ikke er helt fremme i Derby Trial. Er ikke redd for at hun ikke skal stå distansen, men det er alltid spennende om forberedelsene gir de rette svarene, sier trener Jan Bjørdal.

Også Silver Falcon er spennende. Han vant enkelt i debuten, før han ble sterk tredje i 2000 Guineas. Heller ikke han likte seg på Jägersro, men tilbake på gress går det sikkert mye bedre. En spiss på løpet setter brødrene Reuterskiold, som starter Jessy's Wonder og Tin Man. De har gjort det bra på hjemmebane i Malmø, og nå venter Øvrevolls gress.

Vi må også nevne at to hester i løpet heter Smooth Escape. Det er uheldig at to hester i samme løp bærer samme navn. For noen år siden møttes to med navn Montgomery, og det var ikke så lett for speaker da begge kjempet om seieren.

På årets første augustkveld med galopp er det et spennende toårsløp, og for spillerne kan det virke som en ny frisk utfordring i V65-spillet. Men nettopp det er jo mer en regel enn et unntak.