Daring Thea første toårsvinner

Skrevet av Birger Christensen,  05.07.2017
Artikkelbilde
Daring Thea. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Årets første toårsvinner på Øvrevoll heter Daring Thea. Forrige løpsdag fikk vi vite mye om bakgrunnen til Daring Thea til minne om Thea Steen, som gikk bort i fjor. Tom Erik Kjeseth står bak Stall EOS, og han skal ha stor honnør for sin innsats i samarbeid med kreftsaken.

- Daring Thea oppførte seg veldig profesjonelt. Hun har mye speed og blir nok en sprinter. Jeg tror Daring Thea vil gå flere gode toårsløp, sa trener Wido Neuroth. Sønnen Jan-Erik satt på ryggen av hesten som vant foran meget positive La Ultima og Julie. I det hele tatt oppførte toåringene seg fint, og det er sjelden vi ser de yngste gå så fint inn i startboksen.

Colourist. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Ettermiddagens første løp ga en suveren seier til den tidligere folkehesten Colourist. Rett til tet og siden var det aldri noen i nærheten. Heder til Sergio Alonso. Vi vet ikke om de øvrige jockeyene trodde at Colourist skulle stoppe, eller at de rett og slett ikke hadde sjanse til å nærme seg.

- Endelig, var trener Are Hyldmos kommentar. Han vant løp med Lord of Trouble på Bro Park kvelden før, nå ble det dobbeltseier med Tookwino nærmest den klare vinneren.

- Han kom på stallen i fjor høst, men det har vært all verdens problemer. Nå sto han langt under sitt beste formtall i karrieren (har hatt 84 som best), men jeg var usikker underveis. Dette var fortjent, mente Are.

Giovanni Nobile ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 - I dag har jeg tro på Giovanni Nobile, sa trener Annike Bye Hansen før V4-2. Det hadde hun god grunn til.

- Bra distanse og underlag, var droppet to kilo og god jockey, oppsummerte hun. Jockeyen var Carlos Lopez, og resten av sammenfatningen så også ut til å stemme.

- Han lå litt lenger bak underveis enn jeg likte, men det gikk jo bra, sa Annike.

Dancewithastranger ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Dancewithastranger vant i forrige uke, og nå var det klart for ny triumf. Sergio Alonso red et velberegnet løp og vant foran positive Iona.

- Hadde jo selvsagt et håp, siden hun gikk på samme betingelser som sist. Å gå opp i distanse tok det litt før vi bestemte oss for, men det ser ut til å ha vært vellykket. Hun slapper mer av underveis, og det er positivt for en hoppe som er litt nervøs av seg, sa trener Cathrine Witsø Slettemark.

Ponita ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Ponita tok teten og holdt unna for hardt angripende Swedish Eragon i V4-finalen og V5-starten. Da ble veterantrener Jenny B Hansen glad.

- Nå prøvde vi et opplegg i front fra start til mål. Ponita har hatt litt utur i år, men nå klaffet det. Morsomt også for Raphael (Freire), som har hjulpet meg med treningen, berettet Jenny.

Majestic Max ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Annike Bye Hansen og Carlos Lopez tok løpsdagens andre seier da Majestic Max tok sin tredje strake.

- Det er bare helt fantastisk. Han vinner ikke med så mye, men ser ut til å ha stålkontroll, sa Annike om sin fine sprinter med en knallgod finish. Pretty Perfect imponerte på ny og tok en finfin annenplass i tøft selskap.

Kildare ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Niels Petersen og Per-Anders Gråberg vant storløp med Suspicious Mind for ti dager siden, men ellers har det vært nokså rolig de siste par ukene.

- Men det er nå storløpene kommer for fullt, og jeg synes det ser bra ut på stallen, sa Niels etter seier med debuterende Kildare.

- Det er en stor og sent utviklet hest, som jeg tror vil bli bedre med flere løp i kroppen, sa Niels. Han topper trenerstatistikken og kjemper med Annike Bye Hansen om flest seire. En snau  halvtime etter Kildares gevinst var Niels på plass igjen med Mikklus Makklus. Men nå var det Carlos Lopez på ryggen, og hans 23. seier for året var et faktum.

Mikklus Makklus ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

- Det er stor kapasitet i ham, men det har ikke alltid klaffet. Nå satser vi mot Dansk Derby om en måned, det tror jeg kan være en passende oppgave, mente Niels. 

En av de store veteranene på Øvrevoll, Terje Finnbråten, var tilbake som løpsreferent. Den vikarjobben løste han på beste vis.