Årets første toårsløp

Skrevet av Birger Christensen,  29.06.2017
Artikkelbilde
Daring Thea. Foto: Privat

I lunsjen får vi stifte bekjentskap med en ny årgang galoppører på Øvrevoll. Toåringene skal ut i løpsbanen for første gang, og det gleder vi oss alltid til. Både Klampenborg, Jägersro og Bro Park har hatt toårsløp i år, og nå er det vår tur.

I fjor tok Stall EOS en suveren dobbeltseier i det første løpet for norskoppdrettede, med Delacroix og Dardenne. Denne duoen fulgte opp med å gå en rekke sterke løp senere på året. Dardenne toppet med å vinne Breeders' Trophy Juvenile på Bro Park og har i år vunnet 2000 Guineas på samme bane. Delacroix vant NM og det svenske kriteriet, samt at han på 17. mai i år seiret i Skandinavisk Mesterskap. Nå er det ikke alltid slik at vinneren i årets første toårsløp alltid blir stjerner, men den første lille pekepinn får vi.

Når vi skal gjøre noe så vanskelig som å tippe årets første toårsløp, er det mange muligheter for å tråkke feil. Men vi vender oss nok en gang til trener Wido Neuroth og Stall EOS. Daring Thea er halvsøster til Dardenne. Hun er som Cool as Ice født i Frankrike. For å bli registrert som norskoppdrettede må de komme til Norge i løpet av det året de er føll. Også sistnevnte har en spennende avstamning, og vi setter disse to først på linjen. Vi stopper der før vi har sett flere av toåringene i aksjon, men vet at alle deltakerne vil bli fulgt med argusøyne av eiere, trenere og andre i kretsen.

 

Det er V4- og V5-spill onsdag. DD-løpene er velfylte, mens noen andre løp ikke har så mange deltakere. Det er imidlertid ikke så lett å skille hestene selv om feltene er relativt små. Vi føler oss nokså sikre på at det ikke blir noen stor utbetaling, men man skal ikke forakte et par tusenlapper.

I V5 prøver vi med banker på Mikklus Makklus i V5-4. Spurten hans i 2000 Guineas på Bro Park var flott, og dette feltet bør han slå. Spennende blir det også å se Funk Soul Brother, som satte banerekord sist han var på Øvrevoll. Vi tror Majestic Max og Butterfly Effect blir verst i mot, og med god bane kan rekorden være i fare.

 

Har du sommerferie, er en lunsjtur til Øvrevoll så avgjort å anbefale. Kanskje kan den i tillegg bli innbringende. Lykke til.