Appelina viste klasse

Skrevet av Birger Christensen,  29.07.2017
Artikkelbilde
Appelina. Alle bilder: Henning Døvle

Appelina er en flott hoppe. Lørdag tok hun skalpen til både Hoku og Icecapada. Blant toåringene holdt Two Shots of Happy knapt unna for danske Monza i Eivind Eckbo Legats Vandrepokal.

 - Jeg måtte bare vente lenge nok med å angripe. Dette er en fantastisk hoppe, som Wido har satt i topp skikk. Får passe på å takke ham for det, sa en fornøyd seiersjockey Jan-Erik Neuroth.

- Hun er sikket blant topp ti, kanskje topp fem blant hopper jeg har trent. I dag var Øvrevolls bane i topp skikk, og da er Appelina god også på hjemmebane, supplerte pappa Wido om hoppa som eies av Stall Perlen

Two Shots Of Happy

Årets første storløp for toåringene var forbeholdt hoppene. Eivind Eckbo Legats Vandrepokal ble et rivende oppgjør mellom tre hester. Vi fikk en følelse på målstreken at danske Monza hadde knepet seieren, men tok feil. Two Shots of Happy berget favorittspillernes penger, og også Marrington Twist var med i striden.

- Det ble jevnere enn jeg satte pris på, men så lenge det gikk veien, får det være bra. Dette var ikke noe toppløp, men det er slik som kan skje med urutinerte toåringer, sa Niels Petersen etter seieren. Per-Anders Gråberg satt på ryggen av vinneren og er inne i en bra periode på Øvrevoll.

Tenango

Are Hyldmo hadde to av fire hester til start i kveldens første løp. Into the Light ledet, men det ble stallkameraten Tenango som tok seieren med Elione Chaves på ryggen.

- Denne gang ble det perfekt for Tenango, som fikk ta det rolig rundt svingen og gå på oppløpet i stedet. Med formtall 78 hadde han en ok oppgave denne gang, berettet Are.

Avonbear

Etter et meget godt ritt av Julie Presits ble det sikker seier for Avonbear og Julia Presits i V5-starten. Ash Hill Towers og Rock Dancer var fremst til det gjensto drøyt 200 meter. Da kom imidlertid Avonbear flyvende langs railen til klar gevinst.

- Helt fantastisk, sa trener Maria T Olsson om rittet til Julia Presits. Og det hadde hun rett i.

- Jeg tok korteste veien til mål, sa Julia. Og det funket jo denne gangen, sa Julia, som er amatørtrener og -rytter og gjør det bra.

Giovanni Nobile

En dobbeltseier ble det til Annike Bye Hansen. Giovanni Nobile avanserte tidlig på oppløpet og var klar vinner i god tid før mål. Calcaterre avsluttet sterkt på den for ham lange distansen til klar annen.

- Det smakte godt. I fjor hadde vinneren all verdens problemer, nå fungerer det mye bedre, sa Annike. Hun har hatt en fin sesong så langt, en sesong som neste løpsdag er halvveis.

Favilla

DD-løpene ble vunnet av Madeleine Haugland og Didrik Finnbråten.

- Dette er like spesielt hver gang, sa Wera Torgersen om Favilla, som er først til fire seire på banen i år. Madeleine red et flott løp, og det gjorde også Didrik, som beregnet tempoet flott på Fredde. Det siste løpet for kvelden hadde en vinner som er trent av Cathrine Erichsen.

Fredde