Vanessa skapte historie

Skrevet av Birger Christensen,  27.08.2017
Artikkelbilde
High as a Kite ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Vanessa Ryall, High as a Kite og Jan Bjørdal skapte historie på Øvrevoll søndag. Og aller sterkest lyste Vanessa. Tidenes første kvinnelige norske Derbyvinner, smak på den!

 

Derbyløpet ble voldsomt spennende. På oppløpet kjempet Silver Falcon og Jessy's Wonder knallhardt. Midt i banen kom High as a Kite nærmere, og på målstreken var hun først. Det var den første hoppa som vant siden Theatrical Award i 2008. For Vanessa var det enda sterkere. Tenk å være den første kvinnelige jockeyen i verden som vinner et lands hoved-Derby!

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, føler meg litt tom for ord. High as a Kite betyr alt for meg, og dette er utrolig stort. Sov faktisk veldig godt i natt, men det har kriblet i hele dag. Å slå alle de etablerte jockeyene i et slikt løp, er noe jeg kommer til å huske en stund, fortalte Vanessa.

Jan Bjørdal er stefar til Vanessa.

- Mitt desidert største øyeblikk på galoppbanen. Selvsagt er det litt ekstra spesielt at Vanessa red. Det har vært mange som har ment at jeg burde skaffe en annen jockey. Men Vanessa betyr så mye for teamet, at jeg valgte å satse på henne. Det er jeg svært glad for nå, sa Bjørdal.

 

Sjelden har vi hørt en så kraftig jubel rundt vinnerpaddocken som etter Derby. Selv de uinnvidde i galoppen forsto at de hadde fått være med på noe ekstra. Vanessas triumf kommer til å vekke gjenlyd.

 

Toer og trener ble Silver Falcon og Jessy's Wonder. De gikk begge strålende og var helt på linje med vinneren. Silver Falcon var god tredje i 2000 Guineas sist han startet på Øvrevoll, og Jessy's Wonder ble toer i Derby Trial i sitt første Øvrevoll-løp.