Trouble of Course historisk

Skrevet av Birger Christensen,  27.08.2017
Artikkelbilde
Trouble Of Course ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Søndag skapte Trouble of Course historie på Øvrevoll. I Marit Sveaas' Minneløp ble han den første treåringen til å vinne det mest pengesterke løpet på Øvrevoll. Kun engelske Crosspeace i 2005 var til nå den eneste treåringen på trippel, men nå visket Trouble of Course ut alle tidligere tanker om at en treåring ikke er herdet nok.

Niels Petersen, Per-Anders Gråberg og Einar Nagell-Erichsen var store vinnere på Øvrevoll søndag. To Gruppe 3-seire på en times tid, det er det bare å gi seg over for. Tinnitus var sistevalg, og Trouble of Course var heller ikke av de mer betrodde. Men mens favorittene ikke hadde sin aller beste dag, gjorde Trouble of Course alt riktig.

- Han gikk i Qatar i vinter i tøft internasjonalt selskap. Spørsmålet var om han var klar allerede til å matche de beste eldre hestene i Skandinavia. Etter den fine innsatsen i Swedish Open Mile følte jeg at det var all mulig grunn til å prøve, sa Niels. Det angrer han helt sikkert ikke på.

- Tok en skogtur i morgentimene og følte at det allerede var en fin dag. Når det skjer med to gruppeseire samme dag, da er det bare å nyte. En helt utrolig dag, sa Einar.

Også Per-Anders var selvsagt glad, men er profesjonell og holder masken.

- Det dunker selvsagt godt under drakten, og dette er et stykke over det jeg hadde regnet med. Men når det går over forventet, er det bare å takke og ta i mot.

Trener Bent Olsen fikk annen og tredje med Jubilance og Brownie. En flott prestasjon, og for Jubilance er det femte gang han startet i Marit Sveaas' Minneløp. Det har gitt fem premier.