Tom A Schanke er død

Skrevet av Birger Christensen,  23.08.2017
Artikkelbilde
Tom A Schanke Foto: Alf Øystein Støtvig, VG

Tom A Schanke er død, 77 år gammel. Han var direktør på Øvrevoll i 1987 og et stykke ut i 1988. Schanke var en svært kreativ person, som hadde mange ideer innenfor norsk idrett, også innen galoppen.

Schankes var særlig aktiv med å samle trav- og galoppsporten. Under hans tid som direktør fikk han samlet mange av Bjerkes faste krets til å besøke Øvrevoll, til dels i ganske stort antall. Ikke minst huskes fjordingsprinten i september 1987, et møte med firbente som undertegnede minnes med gru. Schanke var også svært aktiv i jobben med å få i gang kryss-spill på Sherryhaugen, et sted han selv besøkte mer og mer etter at hans jobb som direktør var forbi.

Blant mye som Tom A Schanke vil bli husket for, er hans idrettsleksikon om stort og smått i norsk idrett. Dette er uten tvil noe av det viktigste bidrag for å samle norsk idretts historie. For det mottok han Norges Idrettsforbunds hederstegn.

Schanke var en meget fargerik person, som i 1981 stilte liste i Oslo under Tom A Schankes parti. Partiet samlet 863 stemmer, dessverre ikke nok til å få plass på Stortinget.

Link til VGs minneord