To hekkeløp på menyen

Skrevet av Birger Christensen,  07.08.2017
Artikkelbilde
Calvados og Omoto Sando

Hekkeløp er ikke lengre så ofte å se i programmet på Øvrevoll. Torsdag får vi ikke bare ett, men to hekkeløp. Det klart sterkeste feltet møter vi i V65-1, Omoto Sando Hekkeløp. Og i V65 er det som så ofte før i år jackpot etter at ingen klarte seks rette sist torsdag. 222 tusenlapper ekstra er en ekstra motivasjon for å prøve seg i totoen.

Frem til i år har løpet båret navnet Bærum Kommune Hekkeløp. Nå føles det rett og riktig at en kjempe som Omoto Sando får sitt eget løp. Nils Petter Gill eide stjernen i hele karrieren, som endte etter skaden han fikk under løp i Gøteborg i mai.

Vi vil komme tilbake til ham i en sak på nettet på onsdag. Der vil vi også gå litt inn på møtene med Calvados, som han hadde så mange fighter med. Torsdag blir nettopp Calvados favoritt, trolig med Lindenthaler og Varennes som harde konkurrenter. Somerville er også meget god på sitt beste, så det er en god utgave av hovedløpet.

Det første hekkeløpet er også interessant. Heldigvis har vi mange gode svenske hinderryttere, så det går greit å skaffe ryttere til hestene. Klar favoritt blir trolig Beentheredonethat, som vant overlegent i Gøteborg sist. Dog skal det sies at feltet der ikke var av all verdens klasse, det er verre i mot på torsdag.

Fra menyen ellers nevner vi et åpent og spennende toårsløp, samt et svært interessant eliteløp over 1370 meter. Her tror vi mest på Captain America og Vortex. Førstnevnte presterte en finish av beste merke da han lekte med gode sprintere på Bro Park. Like imponerende var Vortex da han slo eliten i Polar Mile Cup. Motstanderne er på ingen måte svake, men vi stopper med nevnte duo på V65-forslaget.

Spillemessig er det flere mulige fallgruber. Men akkurat det er jo spillerne blitt vant til. Belønningen er at seks rette nesten hver gang gir et solid antall tusenlapper.

Lykke til og vel møtt til en hyggelig torsdagskveld på Øvrevoll.