Superskrell i Polar Cup

Skrevet av Birger Christensen,  27.08.2017
Artikkelbilde
Tinnitus ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Guerre eller Captain America var spørsmålet for de fleste i Polar Cup. Sistnevnte avsluttet flott, men tapte på målfoto for storskrellen Tinnitus. Sistevalget holdt unna etter et strålende ritt av Per-Anders Gråberg. Ut av innersvingen er det langt kortere til mål når man går innvendig på oppløpet, og der gikk Tinnitus og Per-Anders. Tinnitus var betrodd med 1.5 og 2.5 prosent i de to aktuelle V-spillene

De danske kandidatene Hoku og Guerre dro av gårde i front i et enormt tempo. Men selv på sprint er det mulig å få melkesyre, slik man ser i friidrett over 400 meter. Tinnitus kom frem på innsiden, mens Captain America som vanlig avsluttet storstilt lenger ut i banen.

 

- Søndagen åpnet trist med strykningen av Spitzbergen, men så vant Icecapada, og nå kom dette. Har alltid hatt tro på ham, men at han skulle vinne i dag, var litt uventet, sa Niels Petersen.

- I år har det egentlig vært litt tørke med hestene. Hadde et håp om en fjerdeplass, men seier i et gruppeløp, det hadde jeg virkelig ikke ventet. Men det er greit å bli overrasket i positiv retning, supplerte eier Einar Nagell-Erichsen.

- Mente at tredje-fjerde ville være maks, men han tente virkelig til på oppløpet. Så at Captain America kom ute i banen, men heldigvis holdt det, sa Per-Anders Gråberg i et løp hvor han selv bidro til det gode resultatet.