Stille før stormen

Skrevet av Birger Christensen,  17.08.2017
Artikkelbilde
Dickie Dickens ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Som ventet er det ikke så mange stjerner i programmet tre dager før den store Derbydagen. I et par av oppgjørene beveger hestene seg rundt 80 i formtall. Det er slett ikke så ille, og for spillerne er det uansett nok av utfordringer.

I V65-2 setter vi vår lit til Dickie Dickens. I fjor fikk han en skade i Malmø, som satte ham mye tilbake. I år har han vist mye av gammel storhet. Over tid har han gjort sine beste løp på sand. Sergio Alonso rir meget bra, og hans lettelse på to kilo er verdifull. Stallkameraten Tenango er sammen med Whatsinitforme de hardeste utfordrerne. De har begge vært gode i år, men om ikke tempoet i front blir for stort, tror vi Dickie Dickens leder hver meter. Også Daydream Believer kan mye, han er blitt kastrert siden siste start. Har hatt mange møter i løpsbanen med nettopp Dickie Dickens, men vi er litt i tvil om han slår vår favoritt.

 

Gode hester møter vi også i kveldens første løp. Fire av hestene møttes torsdag, og best var Pretty Perfect som tredje. Det gikk nok for fort i front, men likevel skuffet hester som Pal O'Mine og This is Bajas.

 

Det er ikke ofte amatørene blir tilgodesett med to løp på en løpsdag. Slik blir det torsdag. Kvartetten Kaia S Ingolfsland, Emma Körner, Julia Presits og Tina Henriksson rir i begge amatørløpene og får således en sjelden sjanse til å vinne to løp på en dag.

 

Som de fleste vil forstå, går alle løpene torsdag på sandbanen. Gressbanen gjøres klar for Derbydagen, og da er det veldig bra å ha en avlastningsbane. Sandbanen har eksistert på Øvrevoll siden 1984, og den er også med på å forlenge sesongen vår og høst. Nå er det drøyt syv måneder mellom første og siste løpsdag på Øvrevoll, og det hadde ikke gått om vi bare hadde hatt gress å løpe på. Sandbanen gjør at vi blir møtt av en perfekt gressbane på årets desidert største galoppdag.

Vel møtt både torsdag og søndag.