Spennende Heatherwold

Skrevet av Birger Christensen,  14.08.2017
Artikkelbilde
Two Shots Of Happy

The Heatherwold Cup har eksistert som et stort toårsløp på Øvrevoll i 30 år. De fleste anser det for å være det viktigste løpet i årgangen etter kriteriet, og det har vært mange gode vinnere. Wido Neuroth har vunnet fem av de siste ti oppgjørene som trener, mens Fredrik Johansson har vunnet tre av løpene for Wido. Går vi 20 år tilbake, teller vi 11 seire for Wido, mens Fredrik har sittet på åtte vinnere. Torsdag stiller Wido med duoen Jet Pilot og I and I, som bør tas på alvor. Dog tror vi ingen av dem blir favoritt.

Two Shots of Happy har startet to ganger og vunnet begge. Debuten gikk lett, mens dansktrente Monza ga kamp til døra i start nummer to. Bent Olsen kommer også med Queen Estoril, som også har åpnet karrieren sterkt. Tar vi så med at Fingerprints gikk så vidt bra i debuten, at Per-Anders Gråberg nølte litt før han valgte Two Shots of Happy, skjønner man at dette er et jevnt og sterkt felt. Men trolig blir sistnevnte favoritt foran Monza.

 

To finaler over 1600 meter for hester et stykke under eliten, har vi også på menyen. 55 000 og 60 000 kroner er førstepremiene, og det er ikke hverdagskost i denne klassen. Begge finalene rommer 15 hester, og det er to nøtter for V65-spillerne. En god belønning for rett trippel kan vi også vente. Vi har tippet svensk vinner i begge løpene gjennom Hidden Joy og Roman Princess. I det siste av de to løpene er det imidlertid 13 norsktrente, hvorav Hallvard Soma mønstrer hele fem hester.

 

Torsdag er det også siste løp i PA Minibuss Cup for amatørene. Her er intet avgjort, og en seier torsdag kan fort være nok til å sikre seieren. Link til NoARKs serier finner du HER