Somerville i Omoto Sandos Hekkeløp

Skrevet av Birger Christensen,  10.08.2017
Artikkelbilde
Somerville. @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Onsdag var det grisevær på Øvrevoll. Det gjorde banen på grensen til tung, men været ble i hvert fall mye bedre. Somerville fikk æren av å vinne den første utgaven av Omoto Sando Hekkeløp. Råspennende var også duellen mellom Vortex og Captain America. Først etter en protest fikk Vortex seieren.

Den første utgaven av Omoto Sando Hekkeløp ble et spennende løp til tross for at det kun inneholdt fem startende. Dennis Persson var redd for at banen skulle bli i tyngste laget for Calvados. Det stemte nok, i hvert fall fikk verken han eller de andre tak i ledende Somerville. Robert Williams beregnet tempoet godt, og da de andre nærmet seg, var det enda litt å gå på.

- Har fått et par flatløp som oppvarming. Nå gikk det slik Somerville ønsket, i front uten press. En fordel hadde han selvsagt også av lavere vekt. Trener mange hester for Nils Petter Gill, så det var moro å vinne Omoto Sandos Hekkeløp, avsluttet Niels.

Moss Cloud @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Årets første hekkeløp hadde Rock the Boat som anfører lenge. Men Moss Cloud var a jour over siste hekk, og han seiret i en artig finish. Niklas Loven og Dennis Persson vant som de har gjort så mange ganger før.

- Synes Rock the Boat fikk et vel stort forsprang, men det gikk bra, sa Dennis Persson.

Appel La Legende @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Spennende toåringer møttes i kveldens første løp. Debuterende Appel La Legende viste lovende takter og vant en jevn kamp med Fast and Furious.

- Det har ikke gått helt på skinner ellers, men toåringene har ikke skuffet meg i år. Dette er en hoppe med mye talent og en smart hest. Appel La Legende er profesjonell i banen og litt enklere på boksen enn moren Funny Legend, sa Wido Neuroth om vinneren som Jan-Erik Neuroth red.

- Har med heiagjeng på banen i dag, berettet Bente Jordanger. Kanskje har Stall Perlen en ny topphest på gang.

Gideon @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Konstellasjonen Stall Perlen, Wido Neuroth og Jan-Erik Neuroth fikk suksess en drøy time senere. Da vant Gideon.

- Øvrevoll er ikke Gideons favorittbane, men nå gikk han bra også her, konstaterte Wido.

Vortex @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Vortex mot Captain America. For en fantastisk fight. Men nok en gang vant Vortex en duell hode-hode. Han er eneste hest på Øvrevoll som har klart å vinne fem løp eller mer tre sesonger på rad. Denne gang måte kretsen gjennom en protest, men det gikk rett vei for Vortex. Sergio og Alonso bød på en herlig kamp, slike løp vil vi gjerne se mer av. Backcountry ble sterk tredje etter ganske stort starttap, flott det også.

Martini @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Martini vant som en skrell på Bro Park for eksakt en måned siden. Nå var han også litt ut på ranken, men etter et nytt fint ritt av Anna Pilroth ble det ny seier. En snau halvtime senere vant Persian Wave, som eies av Anna og trenes av moren Bodil Blomquist. Persian Wave vant forrige onsdag på Bro Park, og begge gangene satt amatøren Linde Niklasson på ryggen. Dette var hennes tredje strake seier.

- Veldig gøy å vinne på Øvrevoll, sa Anna og Linde.

Persian Wave @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Siste løp ble også vunnet av en svensk kvinnelig jockey. Fanny Olsson gikk rett til tet med Aife. Det syntes hoppa, som var veldig god som toåring, var veldig gøy. Hun vant lett, og flere seire kan følge.

- Det gikk litt tregt på vårparten, men nå har hun funnet formen. Gledelig å se henne løpe så fint. Neste start blir trolig i Gøteborg neste søndag, sa Are Hyldmo.

Aife @hesteguiden.com/rogersvalsrød