Sir Herman fikset Derbyseier

Skrevet av Birger Christensen,  07.08.2017
Artikkelbilde
Sir Herman og Nicolaj Stott arkivfoto

Årets danske Derby ble et heftig oppgjør mellom Sir Herman og Freestyler. Førstnevnte fikk seieren, og vinneren trenes av veteranen Søren Jensen. Nicolaj Stott satt på vinneren, og for Nicolaj var det hans andre gevinst i storløpet etter seier med Tigress Eleven i 2011. For Søren var det hans fjerde Derbygevinst.

For Niels Petersen ga helgen totalt fire annenplasser. Søndag ble Queens nummer to, målfotoslått av Binoche i Larch Ærespremie. Queen B gikk fint til annen i hoppeløpet Fawzia Stakes, begge ridd av Per-Anders Gråberg.

Derimot ble Derby en nedtur. Mikklus Makklus var uregjerlig og ble bortvis, mens The Kid havnet i det slagne felt

 

Lørdagens store begivenhet var Scandinavian Open Championship. Der fikk vi se hvor god Giuseppe Piazzi er. Han var helt suveren og tok sin seier nummer seks på åtte starter i karrieren. Flemming Velin trener og Oliver Wilson satt på ryggen. Eye in the Sky (Petersen/Mark Larsen) var meget god toer i sin første start på Klampenborg, knapt foran evigunge og positive Jubilance.

I det innledende toårsløpet ble det annenplass på Chivas med Per-Anders Gråberg som makker. I en tett finish ble Worthy Boy (Castro/Chaves) for sterke.