Icecapada sterk vinner

Skrevet av Birger Christensen,  27.08.2017
Artikkelbilde
Icecapada ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Utenom de tre største løpene fikk vi se mye fin galopp. Icecapada imponerte i Erik O Steens Memorial, mens Appele Amour var suveren blant toåringene. Sterk var også Cockney Cracker, som klarte å vinne med toppvekten 64 kilo. Og i Derby Milen innfridde favoritten Stureplan. 

Erik O Steens Memorial hadde joggefart til ut på oppløpet. Tidlig ble det klart at det ville stå mellom Icecapada og Angel Love, men førstnevnte var mer enn fire kilo bedre enn konkurrenten.

- Hun er bedre enn i fjor, og dette løpet hadde vi siktet mot. Det var godt å vise frem henne i så fin skikk, sa Niels Petersen.

- I dag var hun fantastisk. Å vinne Erik O Steens Memorial betyr mye for meg. Steen var en flott person, som jeg kjente godt og satt sammen med i styret i mange år. sa Nils Petter Gill. Strykningen av Spitzbergen i Derby var tung å bære, men denne seieren var et plaster på såret.

- Hun tok det rolig og var ikke bekymret over at det gikk så sakte. Det ble lett for en flott hoppe, sa Carlos Lopez.

Appele Amour @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Toåringene var ute i Skandinavisk mesterskap. Soleklar vinner ble Appele Amour, som dominerte nesten fra start til mål. Favoritten Chivas var like klar annen. Trener Wido Neuroth hadde stemmen i behold, mens sønnen Jan-Erik ikke var så lett å få i tale. Ridningen var det ikke noe i veien med, men stemmebåndet var ikke helt i form.

- At hun skulle gå så bra med så mye publikum på plass, viser hvilken stjerne det er, sa Jan-Erik.

- Jeg sa til alle som spurte at Appele Amour ikke var noe dårligere enn de andre, berettet han. Den uttalelsen var ingen overdrivelse. Appele Amour var suveren etter å ha vært fremme hele veien. Det så rett og slett svært lovende ut, og vi kommer til å få høre mer om Stall Perlen-vinneren. Morsomt var det at Appel au Maitre hadde tre avkom til start, og det ble trippelen!

Stureplan @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Stureplan var favoritt i Derby Milen. Mange var betenkte over at det var gress og første gang på Øvrevoll.

- Men det var overhodet ikke noe problem, sa Per-Anders Gråberg, som etter to gruppeseire tok seg av Derby Milen.

Eierrepresentant Erik Ivares og trener Caroline Malmborg kjenner hverandre godt. Begge var glade over seieren.

- Vi forsto at Derbydistansen ville være for lang, så vi gikk for Milen. Vi hadde troen, og det var helt suverent, sa Erik, som er å høre med tips når det er løp på Brosa Erik.

- Jeg har flotte folk rundt meg på stallen, og vi legger ned et knallhardt arbeid. Da er det ekstra deilig når vi lykkes, berettet Caroline. Hun er også se  studio på søndager, hvor hun gir sine vurderinger om løpene.

Love to Love. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

De kvinnelige amatørrytterne fikk æren av å åpne det hele på Derbydagen. Ladies Cup ble sikkert vunnet av Love to Love med Willa S Schou på ryggen. Willa satte fart på riktig tidspunkt, og seieren ble klar.

- En super start på dagen, sa Nathalie Mortensen. Hun eier vinneren, som trenes av sin mor Annette Stjärnstrand.

- Har ridd henne i flere løp. Hun er fin å ri i løp, men litt lunefull ellers, fortalte Nathalie.

Willa tok årets andre seier på Øvrevoll. Med en andre- og en tredjeplass leder hun nå knepent blant amatørene. Ellers ble vi imponert over 11-årige Mohikan, som Mina Haug red til en flott andreplass.

Cockney Cracker ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Cockney Cracker er en herlig hest. Søndag ga han bort mange kilo, men klarte å beseire Heavenly Spiced. Det ble en fantastisk duell mellom de to, men Jan-Erik Neuroth klarte å holde favoritten i gang til seier. I fjor vant Heavenly Spiced foran Cockney Cracker på Derbydagen, nå ble det omvendt. Men honnør til begge, som ga oss spenning.

- Jeg er nesten litt uvel når Cockney Cracker starter. Synes Jan-Erik gjorde det helt rett på ryggen. Var så imponert over ham i Oslo Cup, så det var godt å se ham på Øvrevoll igjen. Løpet i Tyskland ble helt feil og er bare å glemme, sa trener Cathrine Witsø Slettemark.

Backcountry ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Nathalie Mortensen satt selv på Barny, men kunne glede seg over å se at litt lenger fremme i feltet avgjorde hennes egen Backcountry i kamp med Outlaw. På ryggen av vinneren satt en fornøyd Sergio Alonso.

- Dette er en flott hest, som jeg er glad for å få ri. Har ridd flere løp på Derbydagen tidligere, men dette var den første seieren. Utrolig morsomt å vinne på en dag med så mye folk og så fint vær, sa en glad Sergio.

Our Boy John ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Den flotte Derbydagens siste vinner ble Our Boy John. Yvonne Dura nt trener vinneren.

- Han vant nylig, og etter den seieren trodde jeg på gevinst også i dag. Må også si at det var moro med Vanessa Ryall, som gjorde det mange jenter har drømt om, sa Yvonne.

- Morsomt å vinne det siste løpet. De fleksible blinkersene gjorde nok susen, mente Jacob Johansen. Han var også nær ved i Derby på Jessy's Wonder.