Herlig strid i Heatherwold

Skrevet av Birger Christensen,  17.08.2017
Artikkelbilde
Fingerprints. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Vi ble servert et herlig Heatherwold Cup. Monza ledet til ut på oppløpet, men på slutten sto det mellom Fingerprints og I and I. Førstnevnte kom frem i en luke og snappet seieren på streken. Carlos Lopez, som er for fullt tilbake etter et ufrivillig opphold, satt på vinneren. De to beste startet begge for annen gang i livet, og det var imponerende prestasjoner. Litt spesielt var det at kampen sto mellom de to hestene som Gråberg og Neuroth hadde valgt bort. Men begge ga uttrykk for at valget ikke var lett.

- Trodde kanskje vi var slått, men det er bra når vi har marginene på vår side. Fingerprints er en flott hoppe, som det skal bli spennende å følge, sa Niels Petersen.

- Vi satt sist, men viste en flott speed, kompletterte Carlos etter storløpsseieren.

Caesara ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Også i kveldens første løp var det toåringer på farten. Etter å ha blitt strøket et par ganger, var det nå debut for Caesara. Og det ble en debut med smell. Litt ukonsentrert før start, men etter et par hundre meter gikk det unna. Caesara er en hoppe vi skal få høre mer fra.

- Dette er en veldig flott hoppe. Selv om hun har en veldig flott speed, tror jeg ikke 900 meter vil være den beste distansen. Hun var litt opptatt av publikum, men det vil nok rette seg, sa en meget fornøyd trener om Stall Perlen-vinneren.

Martini @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Martini er mange glad i. Også de spillerne som satset på ham i amatørløpet. Emma Kørner lot seg ikke stresse og lå blant de siste. Men da hun satte fart, var det avgjort allerede 200 meter fra mål.

- Følte at vi hadde god kontroll. Men det er litt skummelt å være så store favoritter, det liker jeg ikke så godt, sa Emma. Vi legger til at hun løste oppgaven på beste vis.

Sudtirol ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Pal O'Mine tok teten og gikk følge av flere blant de gode sprinterne. Men det gikk nok for fort. Da kom Sudtirol og gikk frem til en sikker seier. Sandro De Paiva satt på vinneren.

- Det ble god strekk i løpet, samtidig som Sudtirol fikk løpe fritt. Da ble det helt riktig, sa Niels Petersen etter hans andre seier for kvelden.

April Fool ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

55 000 kroner var førstepremien for mileløpet i jerndivisjonen. Det ble en perfekt oppladning for Gina Mathisen foran Derbystarten med Silent Storm om ti dager. April Fool tok nemlig en klar seier foran Ponita. Vinneren har så lang vært hakket bedre på sand, men nå klaffet det på gress.

- Jeg hadde tro på henne i dag. Løpet ble helt perfekt for April Fool, og da gikk det bra, sa Gina. Sergio Alonso gjorde jobben på ryggen av vinneren.

Our Boy John ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Our Boy John var en av tre treåringer i kampen om 60 000 i bronseklassen. Etter en flott finish ble seieren klar foran de to eneste svenske hestene, Augustinian og Roman Princess. Oliver Wilson var dyktig jockey på vinneren.

- Jeg var glad allerede før løpet, for den flotte prestasjonen til Cool as Ice i toårsløpet til annen. Nå kom dette i tillegg, og da er jo alt bare gøy, sa en fornøyd trener Yvonne Durant.

Meanttobeme ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

V65-finalen munnet ut i en duell mellom Meanttobeme og Twisted. Sistnevnte ledet til kort før mål, men på målstreken snappet Meanttobeme seieren. Sandro De Paiva  ble eneste jockey med dobbeltseier torsdag.

- Hun er ikke så glad i å gå forbi andre hester, men nå ble det seier. Det var gøy, sa trener Isidro Vergara.

 

En spiller klarte å løse V65-rebusen og ble belønnet med en snau halvmillion for seks rette, godt over 500 000 når vi inkluderer femmerne. Gratulerer.